Jag är ett stort fan av hudvård från amerikanska May Lindstrom, produkterna är både lyxiga och effektiva. Jag har några favoriter som är svåra att ersätta i badrumshyllan från märket, denna peeling är jag tyvärr inte lika imponerad av:

May Lindstrom Skin The Clean Dirt, 200 ml, 759 kr. Jag älskar som sagt många produkter från May Lindstrom och har verkligen försökt gilla denna. Men hur jag än vrider och vänder på den, så gillar jag den inte. Vad är det då? Jo, det här är en peeling i pulverform som du blandar med vatten (eller ansiktsvatten) och sen använder på ansikte, hals och dekolletage. Pulvret innehåller många fina ingredienser som olika leror, kryddor, rå kakao, extrakt, salter och vitamin C (som är stabilast och effektivast i pulverform) och ska ge en djupt rengjord, exfoliera bort död hud, ge lyster och stimulerar cirkulationen.

Peelingen är ganska meckig att få ihop, om du lyckas få exakt rätt mängd vatten och pulver så förvandlas den till en härlig mousse – men det har hänt rätt sällan för min del vilket gjort att jag använt den mest i duschen då den är så sölig. När man väl får den på huden så gör den exakt vad den lovar; huden blir ren, klar och ett fint glow, men den är trots det lite för rivig för min smak och hud. Doftar härligt av julkryddor som kanel, muskot, gurkmeja, kakao och ingefära. Plus för att den generösa flaskan räcker i en evighet. Värd att köpa igen för min del? Nja, jag kommer lägga slantarna på en mildare och mer lättanvänd peeling – denna är för dig som gillar riviga peelingar, vill se resultat och älskar doften av julkryddor. Betyg: 4/5