Har du koll på multimasking? Det har jag verkligen hakat på och älskar! Hyn i ansiktet har olika behov, oftast kan man känna sig torr i pannan samtidigt som området kring näsan gärna får pormaskar eller hakan får finnar.

Jag själv har kombinationshy och därmed en fetare t-zon samtidigt som de yttre delarna av mitt ansikte, som kinder och delvis pannan, gärna drar åt det torrare hållet. Genom att lägga olika masker för de olika behoven gör jag på så sätt en “skräddarsydd” ansiktsmask som balanserar ansiktet istället för att enbart verka på vissa områden (och sämre på andra).

Så här multimaskar jag:

  • Rengör ansiktet och eventuellt skrubbar det först beroende på när jag senast gjorde detta.
  • Sprayar/sveper lite toner eller ansiktsvatten för att få en något fuktig yta, det tycker jag gör att ansiktsmaskerna känns behagligare på huden än om de läggs direkt på en torr hy.
  • Lägger på ansiktsmaskerna efter behov, här ska du utgå från vad du behöver! Jag behöver oftast en mer rengörande mask i mittenpartiet/t-zonen och en återfuktande mask på kinderna och yttre partierna av ansiktet.
  • Sköljer av dem när det är dags och följer upp med den vanliga hudvårdsrutinen.

Sen har jag även ansiktsmasker som passar att använda på hela ansiktet då de är mildare eller har en annan effekt som jag vill åt på hela ansiktet. Ibland använder jag även nattmasker som man då har över natten – jag älskar nattmasker med!

Vad är dina favoritmasker? ♥