Inlägg i samarbete med Fair Play Active Wear

Det här med hållbara träningskläder är inte helt enkelt att hitta. Jag har länge letat efter det och många av er har frågat om det, men vet ni? Nu finns de äntligen en webbshop som kirrat just detta – www.fairplayactivewear.se.

De tror på slow fashion-principer, där du ska köpa få plagg du älskar, ta hand om dem väl och använda dem så länge det bara går. Fair Play Active Wear vill göra det enkelt att välja rätt – det ska vara skönt, snygg och hållbart! Alla plagg och märken i deras shop har ekologiska eller återvunna material, en miljövänlig produktion och tillverkade under etiska arbetsförhållanden med skäliga löner.

hållbara träningskläder

Jag har på mig High Rise Leggings och Paloma Bra i färgen Globe

Jag har testat leggings och sport-BH från märket Girlfriend Collective, som finns i shopen. Jag kan bara instämma att de håller hög kvalité och har en fantastisk passform, de sitter på plats när man tränar, är tillverkade i stadigt material och är framför allt sköna på!

Plaggen är tillverkade av återvunna PET-flaskor som annars hade hamnat i naturen eller soptippar i Taiwan. Kläderna tillverkas i en liten fabrik i Vietnam, där produktionen är certifierad med SA8000 för att garantera goda arbetsförhållanden och löner. Färgningen är OEKO-tex certifierad och avfallsvattnet renas och tas om hand på ett ansvarsfullt sätt.

Bättre alternativ för både miljön och plånboken! Dessutom har Fair Play Active Wear en second hand-avdelning i deras shop för dig som föredrar det – spana in dem här! ♥

fair play active wear

Foto: Sophia Dahlgren / Makeup: Sara Stenfors