Rengörande schampo som är milt och utan starka sulfater. Det ska hjälpa till att lugna irriterad hårbotten och återställa balansen. Det innehåller bland annat extrakt från den indiska örten neem, som hjälper till att lindra klåda och mjäll. Schampot innehåller också hampaolja som är rik på Omega-3 och 6-fettsyror , GLA och E-vitamin.

Less is More Herbal Scalp Relieve Shampoo, 2o0 ml, 255 kr. Schampot kändes från första tvätt lindrande och återfuktande för min hårbotten – så skönt! Svalkande och inte för ”löddrigt” vilket är ett stort plus, det betyder mindre kliande känsla efteråt. Schampot är enkelt att massera in, jag tar en liten mängd och sköljer ur, och masserar sen in en liten mängd schampo till. Dubbelrengör, på det sättet löddrar det vid andra tvätten och håret blir riktigt rengjort. Mitt hår blir dessutom fluffigt och får volym, inte helt dumt! Håret doftar friskt av tea tree efteråt. Jag hade dock önskat en något mer återfuktande effekt, eftersom jag hade en period av torrt hårbotten (detta kan ju bero på massor av andra orsaker, svårt att veta).

Betyg: 4/5

less is more neem

Balanserande och lindrande balsam vid irritation och klåda i hårbotten. Det innehåller extrakt från den indiska örten neem, som ska hjälpa till att lindra klåda och mjäll. Balsamet innehåller också hampaolja som är rik på Omega-3 och 6-fettsyror , GLA och E-vitamin.

Less is More Neem Scalp Relieve Conditioner, 200 ml, 275 kr. Krämigt balsam där en liten mängd verkligen räcker – drygt! Balsamet är riktigt återfuktande och reder ut håret, efteråt är det mycket lätt att reda ut med borste. Om du tar för mycket balsam kan håret bli tungt och fett, så less is more så att säga (pun intended hehe). Håret doftar friskt av tea tree efteråt. Gillar!

Betyg: 4,5/5