Varning för långt inlägg – men att hitta en bra mascara med naturligt, eller helst ekologisk innehåll är lättare sagt än gjort! De varierar verkligen i prestation och ännu finns ingen vattenfast variant, jag måste också säga att de flesta mascaror jag hittills testat har varit medelmåttor (förutom några få då, som ni kommer märka). Senaste veckorna har jag testat det här gänget med blandade resultat, läs mer här! ↓

100 % Pure Maracujan Oil Mascara, 7 gr and 259 SEK

Detta är en hypad mascara jag har sett här och där, så naturligtvis var jag tvungen att prova den själv. Det lovar långa ögonfransar med dramatisk volym och har en formula som inte klumpar eller smular, innehåller vårdande vitaminer och pigmenten kommer från av te, kaffebönor och kakao. Hm, jag kan hålla med om att denna mascara känns väldigt vårdande och mjuk på fransarna och inte ger klumpar eller smular – men dramatisk volym och längd? Nja. Detta är mer av en vardagsmascara som markerar fransarna men inte mer än så. Den färgar även av sig på mina ögonlock vid dagens slut och den stora borsten är lite svår att jobba med – så det blir inget återköp för min del.

Annemarie Börlind Precision & Care Mascara, 10 ml and 259 SEK

Denna mascara lovar fylligare, perfekt markerade ögonfransar som sitter på plats hela dagen. Innehåller camelliaolja och bambu extrakt som bör stärka och vårda fransarna. Först och främst gillar jag borsten – det är lätt att bygga upp flera lager med och att komma åt de minsta fransarna med. Denna mascara ger både längre separerade fransar, volym och sitter på plats hela dagen utan att färga av sig på ögonlocken. Detta är den absolut bästa naturliga mascara jag har testat hittills, den är bara SÅ bra! Det påminner mig om UNE-mascarorna, så om du var en fan av dem kommer du att älska den här! Köpa igen? ABSOLUT!

Zuii Organic Maxi Lash Mascara, 7 gr and 249 SEK

Lovar långa och definierade ögonfransar, och ska inte fälla. Mascaran är berikad med växtextrakt och olika smör för en vårdande effekt. Denna mascara har en fin borste som separerar, ger volymen och böjer fransarna snyggt. Jag märker att mascaran fäller lite i slutet av dagen. Jag älskar också att hylsan är mer kompakt än normalt, vilket gör den enkelt kan tas med när man reser. Min andra favoritmascara! Köpa igen? Ja!

Couleur Caramel Volumizing Mascara, 9 ml and 229 SEK

Denna mascara ska ge långa och separerade fransar och volymer medan den innehåller vårdande ingredienser som bivax, sheasmör och glycerin. Det första som slår mig är doften, den här mascaran har en stark doft och efter timmar känner jag fortfarande parfymdoften. Den klumpar och smetar lite, men ger volym och snygga fransar. Det är inte dålig, men jag skulle vilja ha den doftfri. Köp igen? Nej tyvärr. Men kanske något för dig som inte har något emot doft?

Dr Hauschka Volume Mascara, 8 ml and 249 SEK

Lovar volym och längd på fransarna, och lovar också bra hållbarhet. Innehåller näringsrika ingredienser som ricinolja, candelillavax och jojobaolja. Formulan på denna mascara är ganska blöt och borsten är inte den lättaste att använda, så du måste “jobba” lite med borsten när du applicerar mascaran, men slutresultatet är fint. Denna mascara ger separerade fransar med volym – men fäller något. Ska jag köpa den igen? Kanske, om jag inte kan få tag på mina favoriter.

PuroBio L.A.M. Mascara, 10 ml and 139 SEK

Designad för att ge ett intensivt utseende med extra svarta ögonfransar och dramatisk volym. Innehåller aloe vera och acacia gummi bland andra ingredienser. Jag vet inte vart jag ska börja… Denna mascara ger lite volym efter några lager, men inget speciellt, och ger klumpiga ögonfransar. Den fäller även mycket på mig. Jag har sett några bra recensioner på mascaran, så kanske är det bara mitt exemplar som är dåligt? Hur som helst kan jag inte säga att jag är imponerad av denna. Köp igen? Nej.

Inika Long Lash Vegan Mascara, 8 gr and 210 SEK

Denna mascara ska ge längd och intensiv färg till ögonfransarna. Innehåller karnaubavax, ricinolja och magnoliabark extrakt för att vårda fransarna. Den ger verkligen volym, går att bygga upp och ger en riktigt fin böj på fransarna. Jag gillar borsten skarpt, den är enkel att jobba med även på små fransar. Men tyvärr fäller mascaran på mig efter ett tag – hade mascaran varit “fällfri” en längre stund så hade den helt klart varit en stor favorit! Köpa igen? Ja! Jag vill ge denna en ny chans – kanske var det bara mitt exemplar som fällde denna gång.