maria åkerberg cover stick swatch

Maria Åkerberg, Cover Stick, 3 gr, ca 199 kr:

Detta är en concealerpenna med två nyanser; en ljusare och en mörkare, skulle jag säga att de båda är neutrala-varma toner men bli inte chockade av swatchen ovan, de ser ut att vara mörkare på huden men smälter in riktigt bra och för mig som är riktigt blek fungerar båda nyanserna. Cover stick innehåller 100% naturliga ingredienser, bland dem ricinolja, candelilavax och jojobaolja. Formulan är tjock och vaxartad, pennan täcker mörka ringar riktigt bra och denna concealer är en av de bästa concealers jag har provat under ögonen. Den sitter på plats hela dagen tack vare formulan och jag använder främst den ljusare nyansen och en touch av den mörkare nyansen så att concealern lättare smälter ihop med resten av min hudton. Den fungerar riktigt bra som en ögonskuggsprimer också. Vid täckning av finnar och andra områden i ansiktet tycker jag att denna concealer gör ett helt okej jobb, men jag föredrar att använda en krämbaserad concealer för dessa områden ändå. Nackdelen är att Cover stick endast är tillgänglig i den här versionen, det finns ingen mörkare eller ljusare variant. Jag önskar att de börjar sälja fler nyanser och varje nyans individuellt! Betyg: 5/5

This is a concealer pencil with two shades; one brighter and one darker, I would say they both are neutral-warm toned but don’t get shocked by the swatch, they appear darker on the skin but blends out really well and for me who are really pale both these shades work. The cover stick contains 100 % natural ingredients, among them castor oil, candelilla wax and jojoba oil. The formula is thick and waxy, the pencil covers dark circles really well and this concealer makes one of the best under eye concealer I’ve tried. It stays on place all day thanks to the formula and I mainly use the lighter shade to brighten up and use touches of the darker shade to make the shade melt more easily with the rest of my skin. It works really well as a eyeshadow primer as well. For covering pimples and other areas in my face I think this concealer does an okey job, but I prefer to use a cream formula for those areas anyway. The downside is that the cover stick is only available in this version and no darker or lighter shades, I think it would be great if they started to sell more shades and each shade individually! Rating: 5/5