ZZ Sensitive-serien är, som namnet avslöjar, framtagen för ung och mogen hud som lätt reagerar på stress, kyla, värme eller är överkänslig med 100 % naturliga ingredienser. Oljekompositioner av jojoba, magnolia och kamelia ger serien en lätt och behaglig konsistens. Serien innehåller även pre- och probiotika, probiotikan har framställts från yacón, rödbeta och majs för att stimulera den goda bakteriefloran medan laktobaciller stärker hudens immunförsvar och ökar cellförnyelsen. Vit lupin är en annan ingrediens som återfinns i serien då den ska stimulera kollagenproduktionen.

The ZZ Sensitive serie is, as the name implies, designed for young and mature skin that easily react to stress, cold, heat or is hypersensitive with 100 % natural ingredients. Oil compositions of jojoba, magnolia and camellia gives the serie an easy and pleasant texture. The series also contains pre- and probiotics, the probiotics have been produced from the yacón, beetroot and corn to stimulate the good bacteria while lactobacillius strengthens the skin’s immune system and increases cell renewal. White lupine is another ingredient found in the serie to stimulate collagen production.

Annemarie Börlind, ZZ Sensitive Protective Day Cream, 50 ml, 330 kr:

Denna dagkräm sjunker in i min hud på nolltid, så jag var orolig att den inte skulle vara tillräcklig för min torra hud. Men det finns ingen anledning att vara orolig, den sjunker in snabbt men krämen håller huden återfuktad hela dagen och jag tycker även att denna dagkräm är en bra bas under makeup. Medeltjock formula. Doftar ingenting, kanske en yttepytte antydan till något fräscht, som yoghurt… på ett bra sätt! Jag gillar verkligen den här krämen, den är lätt men återfuktande samtidigt som den lugnar huden. En av de bästa ansiktskrämerna jag provat! Betyg: 5/5

This day cream sinks into my skin in no time, so I was worried it wasn’t going to be enough for my dry skin. No need to be worried, it sinks in quickly but it keeps the skin moisturized throughout the day and I find this day cream to be a good base under makeup as well. Semi-thick formula. Smells nothing, maybe a supertiny hint of something fresh, like yoghurt… In a good way! I really like this cream, it’s light but moisturizing and keeps the skin calm. One of the best face creams I’ve tried! Rating: 5/5

Annemarie Börlind, ZZ Sensitive Mild Cleansing Emulsion, 150 ml, 280 kr:

Som en person med obalanserad hud med torra områden, är rengöring i mjölk- eller krämkonsistens oftast min huds bästa vän. Inget undantag här, min hud verkar älska denna rengöringskräm, den tar min makeup utan att lämna några sminkrester kvar och håller min hud återfuktad. Denna rengöringskräm är tjock i sin formula. Mycket mild och löddrar inte. Rengöringskrämen doftar som något fräscht precis som fuktighetskrämen i samma serie. Helt klart en av de bästa rengöringskrämer jag har provat! Betyg: 5/5

As a person with unbalanced skin with dry areas, milk/cream cleansers usually are my skins best friend. No exception here, my skin seems to love this cleanser, it takes of my makeup without leaving any makeup residues left and keeps my skin moisturized. The cleanser is thick in it’s formula and almost like a cream. Very gentle and doesn’t leather. This cleanser smells, again, like something fresh just like the moisturizer in the same serie. Hands down one of the best cleansers I’ve tried! Rating: 5/5

Överlag verkade min hud älska denna serie, jag fick även några små tester av de andra produkterna i denna serie och när jag använde alla produkterna ihop förvandlades min obalanserade, torra hy på några dagar till mer balanserad och återfuktad, det var magiskt. Jag kommer definitivt köpa hela serien någon dag framöver!

Overall my skin seemed to love this serie, I also got a few samples for the other products in this serie and when I used them all together my unbalanced, dry skin transformed in a few days to more balanced and moisturized skin, it was magical. I definitely need to get the whole serie some day!