Varje vecka träffar vi inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks. Den här veckan har vi snackat med Emmi Snicker, plus-stilbloggaren med en fäbless för ekologisk skönhet. Förutom att blogga om sitt liv, stil och skönhet så beskriver sig denna finsk-svenska skönhetsjunkie som en ”bodypositive feminist”.

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– En bra concealer, foundation och solpuder ger en fräsch look snabbt och sen är den äggformade makeupsvampen ett annat måste, med den går det i princip att applicera allt från ögonskugga till foundation jämnt och snyggt.

 

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Det är lite olika beroende på om det är vardag eller fest, men i genomsnitt kanske 45 minuter per dag med allt från hår, makeup till rengöring.

 

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– Testa att använda produkter till andra saker än de är tänkta för, oftast fungerar det utmärkt. Till exempel använder jag ansiktsvatten som setting spray över makeup och bodylotion som mask i min torra hårbotten. Kanske knäppt med det fungerar för mig!

 

När känner du dig som allra snyggast?
– När jag tar mig tid att göra en liten spa-kväll för mig själv med peeling, ansiktsmask, hårinpackning, kroppsskrubb, applicerar härliga oljor, krämer och målar naglarna.

 

Vilka är dina favoritmärken?
– När det kommer till hudvård så är det så många märken jag gillar, men två extra favoriter är Tata Harper och Annemarie Börlind. När det kommer till makeup är mina favoriter bland annat RMS Beauty, 100 % Pure, Kjaer Weis och Zuii Organic.

kjaer weis RMS Beauty

Shoppa Kjaer Weis här >>>
Shoppa RMS Beauty här >>>

 

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
Kokosolja helt klart, den är otroligt mångsidig och kan användas både in- och utvärtes. Jag gillar att ha en tesked i téet såväl som att smörja in torra hårtoppar.

 

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Det måste vara innan ögonbryn hamnade i fokus bland skönhetstrenderna haha. Jag har naturligt väldigt ljusa ögonbryn och i kombination med att jag tidigare inte formade dem på något sätt, så kan jag tycka att jag såg lite… ögonbrynslös ut.

 

Vad lägger du fokus på i din make up?
– Basen är viktig för mig, kanske tråkigt men för min del ger en bra bas allt!

 

Vad är skönhetslyx för dig?
– Att ha tiden att ta hand om mig själv, för min del gärna med produkter som innehåller ekologiska, naturliga ingredienser som ger bra effekt. Att smörja in sig med en olja av bra kvalité efter duschen är magiskt!

 

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Det finns många personer jag inspireras av, men Amanda som driver bloggen theorganicbunny.com ger alltid bra tips på produkter, visar makeup och hårstyling som är riktigt glammigt, precis det jag gillar!

 

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Highlighter i ögonvrån, kindbenet, brynbenet och på näsbenet gör genast skillnad och gör att man känner sig extra glowy och snygg!

 

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– För min egen del märker jag sambandet tydligt, när jag dricker tillräckligt med vatten och håller mig från gluten är både min kropp och hy gladare. För mig är det logiskt att insidan och utsidan hänger ihop men jag har svårt att tänka mig att det finns ett koncept som passar alla. Jag tror att det är viktigt att känna efter vad man själv mår bra av och följa det!

 

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Jag väljer i första hand produkter med så få syntetiska ingredienser som möjligt, och med så många naturliga och ekologiska ingredienser som möjligt. Min egna riktlinje är att välja produkter med 100 % naturliga ingredienser men det är inte allltid helt lätt, t.ex. så finns det ännu inte nagellack som enbart innehåller naturliga ingredienser och jag har produkter som innehåller någon syntetisk ingrediens, men som är riktigt bra och som jag fortfarande gillar och använder.

 

Hennes blogg hittar du här >>>
Följ Emmi på Instagram: @emmisnicker

Nina Campioni: “Jag är superpeppad på en grön detox”

Ebba Bucht Lugani: “Ekologiskt känns som enda vägen långsiktigt”

Modeprofilen Caroline Sandström: “Jag har precis upptäckt Susanne Kaufmann”

 

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>