Skönhetsmässan Sthlm Beauty Week pågår just nu på Musikaliska i centrala Stockholm. Sista dagen är idag på onsdag – så sväng förbi! Vi var på plats och kollade in de ekologiska märkena extra naturligtvis!

Här är några eko-märken att spana in på Sthlm Beauty Week:

# Maria Åkerberg stod nära entrén med sommar-nyheter som läppstift och solpuder-palett som kommer senaste i maj. Håll utkik! Grundaren Maria har dessutom en föreläsning om fenomenet Scandinavian Beauty under mässan.

# KORA Organics, som är grundat av supermodellen Miranda Kerr och innehåller bl.a. ingrediensen Noni, en superfrukt som används för att hela och läka kroppen, på insidan och utsidan. Passa på att klämma och känna på produkterna!

# Tabitha James Kraan visar att ekologisk hårvård fungerar till styling precis lika väl som konventionell hårvård och finns på plats med sin hårvårdsserie med samma namn.

# Inika, vegansk och ekologisk makeup från Australien finns på plats med sitt sortiment av makeup – och naturligtvis även deras foundation som vunnit pris för ”Årets foundation” i Organic Beauty Awards.

# Eco by Sonya från Australien har en ny distributör, PandL Cosmetics, och erbjuder veganska och ekologiska brun utan sol-produkter men även hudvårdsprodukter för ansikte och kropp.

# Sweden Eco är ett nytt vegansk och naturligt hudvårdsmärke för män som är framtaget av Rosenserien i samarbete med Tony Irving. Tony är på plats och berättar mer om serien!

# Bodybees är ett svenskt hudvårdsföretag med utgångspunkt från Sydafrikansk vetskapen om naturliga ingredienser. Serien består av hudbalsam och läppbalsam med olika egenskaper för olika hudtyper.

# Me Anima lanserade en gua sha-sten som fungerar som ett massageverktyg och ger tillsammans med deras oljor ett naturligt face lift för ansiktet.

# Esse Probiotic Skincare finns på plats och är världens första hudvårdsmärke som lyckats lägga till levande probiotika (goda bakterier) i hudvårdsprodukter. Kläm och känn!

# Viridi Eco är ett svenskt ekologiskt hudvårdsmärke med bioaktiva ingredienser. Grundaren Evelina Andreasson finns på plats och skapade Viridi Eco då hon själv saknade produkter som ser bra ut och gör bra för kroppen.

# Mistik är ett kanadensiskt märke med hårvårdsprodukter som rengör effektivt men milt. Sulfater har ersatts med yucca, växten som är bra för hälsan och verkar läkande för hårbotten.

# Grevinnans Rum har egen tvåltillverkning i Gränna. Produkterna är handgjort, ekologiska och veganska.

# ZAO Organic från Italien är på plats med ekologisk makeup i klimatsmarta förpackningar.