På torsdagar kl 18.30-19.45 undervisar jag min enda fasta klass i veckan på Altromondo i centrala Stockholm. En hip opener flow som jag kallar den för jag lägger mycket fokus på höfter. En serie lugna rörelser där eleverna får stanna längre samt ett gäng olika varianter på solhälsningarna.
Mycket core i den flödande serien. Höft och bäcken i de stilla sittande. Det är den perfekta kombon av yin och yang som jag kan få till under 1.15h. Lagom är nog rätt ord.
I yin serien är mindre fokus på styrka och stretch. I yang är det värme och rörelse.

Det fanns en tid när jag hade upp mot 17 klasser i veckan med en egen practice som varade 2 h varje dag 6 dagar i veckan. Man skulle kunna säga att jag brände ut mig, tappade lusten till det som var en av de viktigaste delarna av mitt liv.

Men genom att förlora lusten så fick jag tillbaka något helt annat där yogan blev så mycket mer en ännu en prestation i livet.

Numera är mina vardagar är fyllda med jobb som inte tar mig till yogasalen och mitt privatliv innehåller annat, mindre tid mer kärlek. Men min yoga både på hemma mattan och i salen kommer mycket mer från hjärtat.

Jag flödar igenom de solhälsningar som jag gjort så många gånger, andas djupt och för första gången så känns det som det verkligen händer något som består.

Det är därför jag brukar säga: Lite yoga varje dag ger mycket. Du behöver inte lägga mer en 10 minuter på att andas och finna punkter i kroppen du vill lära känna.

Let breath bandhas and movement lead the way.

Andas lugnt