{"id":2144997805,"date":"2017-10-16T16:53:47","date_gmt":"2017-10-16T15:53:47","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/detoxlife\/?p=2144997805"},"modified":"2017-10-16T16:56:32","modified_gmt":"2017-10-16T15:56:32","slug":"gor-din-egen-pumpa-spread-eller-appel-pumpa-kompott","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/detoxlife\/gor-din-egen-pumpa-spread-eller-appel-pumpa-kompott\/","title":{"rendered":"G\u00f6r din egen pumpa-spread eller \u00e4ppel & pumpa-kompott."},"content":{"rendered":"
I f\u00f6rra veckan gjorde jag en frukost catering. Enligt s\u00e4song blev det b\u00e5de en h\u00e4rlig pumpa-spread och till overnight-oatsen en \u00e4pple och pumpa-kompott.
\nJag kokade \u00e4ven ekologiska \u00e4gg som man kunde rulla i en mix av rostade sesamfr\u00f6n, chiliflakes, slat och nori-alger. \u00c4ven gr\u00f6njuice och kaffe fr\u00e5n Kersh Kafferosteri.
\nAllt var gluten-fri men inte vegan.<\/p>\n
Jag vet att alla \u00e4lskar det numera klassiska avokado sm\u00f6rg\u00e5sen men jag ville f\u00f6rs\u00f6ka t\u00e4nka till lite och anv\u00e4nda mig av n\u00e5got mer lokalt som \u00e4r i s\u00e4song. En pumpa-spread \u00e4r super enkel att g\u00f6ra och f\u00e4rgen blir vackert orangen, passar fint p\u00e5 r\u00e5gbr\u00f6d med lite gr\u00f6nt och kanske en blomma p\u00e5.<\/p>\n
Till overnight-oatsen eller kallgr\u00f6t som det egentligen heter p\u00e5 svenska bakade jag av pumpa och \u00e4pplen i ugn f\u00f6r att sen mixa med min variant p\u00e5 pumpa-paj kryddor.<\/p>\n
<\/p>\n
Pumpa-spread<\/em><\/strong><\/p>\n 1\/2 lite pumpa Baka av pumpan i ugnen p\u00e5 200\u00b0 i ca 40 min. V\u00e4nd sk\u00e4rsidan ner mot en oljad pl\u00e5t alternativt bakpl\u00e5ts papper s\u00e5 slipper du sk\u00e4ra upp den r\u00e5. Mixa i en mixer med de andra ingredienserna tills du f\u00e5r en mjukkr\u00e4m. L\u00e4gg i en glasburk och ta fram n\u00e4r du \u00e4r sugen p\u00e5 en skiva br\u00f6d. Krasse, vitl\u00f6ksgroddar eller fin hakad gr\u00f6nk\u00e5l \u00e4r super gott till.<\/p>\n <\/p>\n \u00c4ppel och pumpa-kompott<\/em><\/strong><\/p>\n 3 msk kokosolja Baka av kokosolja, \u00e4pplen och pumpan i ugnen ca 200 grader i 15 min. Eller g\u00f6r som ovan och baka av halva pumpan innan s\u00e5 slipper du sk\u00e4ra upp den r\u00e5. L\u00e5t svalna. St\u00e5r sig i ca 1 v i kylen!<\/p>\n <\/p>\n Lycka till!<\/p>\n <\/p>\n Kersh Kafferosteri hittar du H\u00c4R.<\/a><\/p>\n <\/p>\n
\n2 msk valfri olja
\n1 dl n\u00e4ringsj\u00e4st
\n1 dl cashewn\u00f6tter
\nsalt och peppar efter egen smak<\/p>\n
\nN\u00e4r den \u00e4r klar kan du l\u00e4tt sk\u00e4ra upp den och ta bort k\u00e4rnorna. Sk\u00e4r i lite minder bitar. L\u00e5t bitarna svalna helt.<\/p>\n
\n5 \u00e4pplen
\n1\/2 pumpa
\n1\/2 tsk svartpeppar
\n1\/2 tsk gurkmeja
\n1 tsk kanel
\n1 tsk kardemumma
\n1\/2 tsk nejlika
\nLite riven muskotn\u00f6t<\/p>\n
\nMixa med resten av ingredienserna.<\/p>\n