Det här receptet och bilderna togs för 2 år sedan när Gourmet Sverige gjorde ett raw food reportage om mig i Grasse /Provence, där min föräldrar bott de senaste 18 åren. Denna plats är en av mina största inspirationer till allt jag skapar. Se det HÄR.

Intervju gjorde Henrik Franke och bilderna togs av Fredrik Skogkvist.

När vi var där tog vi också bilderna till Fanzinet Sauvage. Texterna till den har jag skrivit de senaste 10 åren. Du kan köpa Svage HÄR.

RAW DOLMADES

10 ST

4 dl sötmandlar
4–5 torkade fikon
1 citron, finrivet skal och saft
1 tsk cayennepeppar
1 tsk himalayasalt
10 vinblad, blötlagda och sköljda

STARK PAPRIKASÅS:
2 stora röda paprikor
1 röd spansk pepparfrukt
3 msk olivolja
2 msk agavesirap
1 tsk cayennepeppar

DU BEHÖVER OCKSÅ:
mixer

1 Skålla mandlarna och tryck ut dem ur skalen. Lägg mandlar, fikon, citronskal, citronsaft, cayennepeppar och salt i en mixer och mixa allt till en mjuk pasta.

2 Stark paprikasås: Ansa paprikorna och skär dem i mindre bitar. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och skär fruktköttet i grova bitar. Mixa paprika och chili med olja, agavesirap och cayennepeppar till en slät sås.

3 Lägg ut vinbladen på en skärbräda. Forma mandelpastan mellan två skedar till små ägg och lägg ett i varje blad. Om du rullar ihop vinbladen doppar du dem i såsen, annars häller du lite över varje öppet blad.

För enkel zucchini sallad se HÄR.

Höstliga kombos till din frukos hittar du HÄR.

 

JOJOS__61A6277 (1)