Meny

DetoxLife

Flightmode

Flygplans mat är ett nono för mig. Så okreativt och bara processat.

Det lustiga är att jag sällan är hungrig när jag reser. Skulle helst suga på en jos och nibbla på en nöt. Men varje gång jag ska iväg någonstans drabbas jag av syndromet “tänk om jag blir hungrig och svälter”.

Så det preppas små lådor av bär och sallad. Några frukter, dadlar och te påsar. Lite nötost dip och annat som jag bara måste ha. Det slutar ofta med att grannen äter allt och jag tuggar på ett tuggumi och undrar vad jag ska äta när jag landar i Nice…. Och vad som skall drickas och inhandlas till köket hos mina föräldrar.

Våra fina shots flaskor från Stockholms Matmarknad är den perfekta sizen att ta med på planet. Blanda ut med ljummet vatten och vips så har du lemon ginger tea. Airplane food is a nono for me. Totaly boring and not pretty att all just a bunch of processed air.

The funny thing is that I´m never hungry when traveling. But in my twisted little head I get all comfused and start thinking what if I get hungry and what if I starv….

So little salads of fruits and veggies get prepped: Dates and te bags get packing, nut dips are made.

In the end it´s usualy my seat partner that ends up tasting it while I chew on a chewing gum an daydream about what I´m going to eat in NICE, what will be the first drink and what to get at the markets.

If you´re traveling this week you can get our flight friendly shots bottles with lemon and ginger. Just add some warm water and you can have some lovely lemon ginger tea on the plane.

 

FullSizeRender

 

 

Neo Hedonism

I förra numret av Svenska Gourmet drog jag och min muse/friend/fellow wine lover på en road trip via natur vin gårdar, marknader och sen hem till min föräldrar för att plåta mina favvo recept.

Jag är på väg tillbaka för en mini vacance och kommer säkerligen hitta på nya favoriter att dela med mig till er under nästa vecka. Stay tuned.

Foto: Fredrik Skogkvist.

 

Bloggeri bolggera!

Det bästa sättet att lära känna någon är att uppleva den personen under en tid. Så jag tänkte vara ganska kort i mitt intro om mig själv och låta bloggen få tala med tiden.

Jag är Johanna rösten bakom Detoxlife. Jag jobbar som raw food kock på Stockholms Matmarkand.

Detoxlife är egentligen mer ett sätt hur du kan detoxa dig från måsten och regler än olika dieter och cleansess.

Hur du genom mat, yoga, konst ja alla delar av ditt liv kan öppna upp sinnena och leva mer balanserat.

Balansen mellan detox och retox är nyckeln. Ibland väger en del över och då lär du dig något nytt som för dig vidare. Dina fails kan bli vinnare, valet är ditt.

Jag kallar den här form av matlagning för plant food för att slippa diet stämpeln och lyfta fram det mer lust styrda och vackra med att använda och tillreda råvaror på detta sätt. Jag är mer råvaro styrd än exakta recept. Jag handlar hellre på marknader eller direkt av producenterna är stora mat kedjor.

Lite mer thouchy, feely och “hands on” när jag väljer vad som ska landa på tallrikarna eller i glassen.

Maten och juicerna samt yoga och texter är navet i mitt IG konto @detoxlife och det är det jag kommer utveckla och använda mig av för att inspirera er till ett helt nytt sätt att njuta av varenda del som är den perfekta lilla person vi alla redan är.

Min första vecka här på Rawness kommer ni få följa med mig till mitt paradis i södra Frankrike. Det är här jag landar mellan mina stormar. Här strippar jag av mig alla onödiga kläder, går banans i köket, chillar vid poolen, yogar i soluppgången, lyssnar på soft musik, skriver ihop små ord till texter, dricker natur viner till surret av eldflugor och obsesar över alla marknader jag inte vill missa.

Let the games begin!

Foto: Fredrik Skogkvist.