Häromdagen gjorde jag en gazpacho på vattenmelon inspirerad av en kalla soppa vi åt i Florens. I den använde de cantaloupe melon, med vattenmelonen blev den mindre söt.
Super enkel och går snabbt att göra. Vill man göra den glutenfri skippa brödet eller använd något vitt bröd som inte innehåller gluten.

 

1/4 av en vattenmelon

1 stor tomat, helt biff eller oxhjärta. Jag köpte en på Bondens Marknad hos killarna som ha de biodynamiska grönsakerna.

1/2 gurka

1 sallads lök eller 1 knippe gräslök

1 bit baguette helst lite hård

2 msk kallpressad olivolja

1/2 färsk chilifrukt

2 tsk salt

Haka upp allt och mixa tills helt slät i mixern. Ställ in i kylen i ca 30 min innan du ska äta den eller lägg i 2-3 isbitar och mixa en gång.

Jag ringlade lite olivolja på soppan och hakade upp lite mini gurkor som jag dekorerade med.

För recept till vispad feta ost och vattenmelon klicka här.

 

Tomater på en marknad i Florens

Tomater på en marknad i Florens

Melon gazpacho

Melon gazpacho