Äkta skönhet kommer från insidan och äkta skönhets produkter tar hand om den.

Jag tycker det är svårt att blogga om smink ibland eftersom jag använder det så sällan, jag vill ha prövat allt jag skriver om under en längre period för att veta att det funkar.
Fördelen att inte ha koll på allt är att jag följer inga regler utan en ögonskugga kan lika gärna hamna på läpparna eller kinden.

Rms beauty som finns på Naturligt Snygg ( HÄR ) är en av mina absoluta favoriter. Deras små söta förpackningar i återvinningsbart glas och aluminium lock ser ut som godisbitar i alla möjliga färger.

Bara naturliga oljor som kokosolja/smör, shea smör, ricinolja, bivax mm kan tas upp och återfuktar huden istället för att torka ut.
Extrakt från gurkmeja, ringblomma, lakrits och olivblad används och har egenskaper som kan lindra en irriterad hud.
Mineralerna är råa och inte processade vilket gör att huden kan ta upp dem och bryta ned det som inte ska vara kvar.

  1. Jag har ett läppcerat som även funkar på huden. Ekologisk kakao och vanilj. Fin glans på ögonloben eller fukt på pussmunnen. Du kan hitta den HÄR.
  2. Contour bronzer som används på kinderna, ögonen och ibland på läpparna. Fint när man är brun på sommaren! Du hittar den HÄR.
  3. Eyepolishen Imagine hamnar precis som ovan lite överallt. Superfin på ögonen men även kul över kindbenet om man ska ut en kväll. Du hittar den HÄR.
  4. Eyepolishen Karma är metalliskt vinröd och krämig. Jag brukar ha den på ögonlocken och lite under och skippar helt mascaran såna kvällar. Också jättefin på kinderna och såklart pussmunnen. Du hittar den HÄR.
  5. Lip2cheek färgen Beloved är geléhallon-röd och används som Karma men med mascara och sotade ögon! Du hittar den HÄR.

 

RMS

 

Jag gjorde en catering för Lululemon förra torsdagen där jag bland annat serverade mandel brulee med dadel sirap, lakrits pulver och myror. Ja ni läste rätt. Det senaste halvåret har jag labbat med insekter i matlagning.
Inte för proteinets skull, det har vi redan tillräcklig i både grön växt baserad och animaliskt form. Men som delikatess och underbar smaker, texturer och allmänt vackra att jobba med.
I torsdags blev det lakrits myror av den anledning att när jag smakade den här sorten myra smakade den lakrits.

Man kan inte äta alla insekter och de bör helst vara lokala precis som allt annat vi stoppar i oss. Dessutom är det inte klassat som “mat” i Sverige än….

Så i detta recept skippade jag myran. Agar agar som jag använder som gelatin är taget från en sjö planta och helt vegetabiliskt.

Mandel brûlée

4 dl mandel mjölk

2 tsk agar agar

1 tsk vanilj

1 tsk kardemumma

Värm allt och låt de koka upp långsamt i 10 min. Häll upp i små glas. Jag varvar med frukt, bär, olika siraps former och super food pulver för att få vackra marmoreringar.

Låt puddingarna få kylas i  minst 2-3 timmar. Helst över natt.

Servera med bär, frukt och annat gott.

 

mande brule

 

Mer smink tips se HÄR.

Sotade ögon och röd mun se HÄR.