aubergine violete

Aubergine violette på markanden i Italien 

 

Den här aubergine salladen är super enkel. Dessutom är den ljummen vilket jag gillar så här på vintern. Bäst är den till surdeg eller pita bröd.

Du behöver:

1 aubergine

olivolja

1 vitlök

1 spets paprika

1/2 knippe blad persilja

1 tsk koriander frön

1/2 msk spiskummin

2 tsk salt

1/2 färsk chili frukt

citron juice och zest från 1 citron

Koriander att dekorera med

Sätt ugnen på 225°. Picka små håll i auberginen, pensla med olja och lägg på en oljad plåt. Sätt in i ugnen i ca 40 minuter om den är stor och kortare tid om den är liten. Under tiden hackar du upp persiljan med vitlöken, chilifrukten, spets paprikan och citronen. Mortla alla kryddor och tillsätt lite olivolja.

När auberginen är mjuk rakt igenom tar du ut den och skär den i hälften. Vänd i kryddmixen och grönsakerna. Toppa med mer olivolja, koriander och lite mer salt.

Servera med bröd som en tapas eller använd som en side dish till resten av middagen.

 

aubergine sallad