Jag hittade bra kefir grym på en av alla biodynamiska och ekologiska Coop här nere i Provence.
Det finns jätte många bra och jag brukar alltid se vad som finns här som vi kanske inte har hemma i Stockholm.

Kefir är jätte vanligt här och det fanns många goda drycker bland annat från Karma Kombucha. Om du får tag på kefir gryn hemma kan du göra kefir på mjölk, plant drycker och även vatten. Precis som kombuchan innehåller den bra bakterier som magen behöver.

Jag vet att Anna som jag jobbade med på Eat ekoaffären beställde från någon hemsida men jag vet inte vilken.

Kokos Kefir på mjölk, vatten eller ungkött av kokosnöt

1 kokos mjölk, kokosvatten eller mixa 5 dl ungkött från kokosnöten med lika mycket kokos vatten

6 g kefir gryn

Rör ner kefir grynen i valfri kokos blandning. Grynen är känsliga så använd ingen metall utan glas, plast eller trä redskap. Låt stå i minst 24h i ca 23°.

Du kan förvara grynen i vatten som du byter en gång i veckan.

 

I found great kefir culture at one of biodynamic and organic Coop down here in Provence.
There are many very good and I try to check what they´ve got that we might not have at home in Stockholm yet.

Kefir is very common here and there were many good drinks including Karma Kombucha . If you get hold of kefir grains at home , you can make kefir with milk , plant based milk and even water. Like the kombucha it contains the good bacteria that your a happy tummy needs.

I know that Anna, who I worked with at Eat ekoaffären ordered from some website but I don´t remember which .

Coconut kefir in milk, water or virgin coconut meat

1 l coconut milk, coconut water , or mix 5 dl virgin meat from coconut with as much coconut water

6 g of kefir grains

Stir the kefir grains in any coconut mixtures . The grains are sensitive so don´t use metal utensils. Use glass , plastic or wooden jars and spoons. Let the mixture stand for at least 24 hours at about 23 ° .

You can store the grains in water that you change once a week .

 

IMG_2884