Den här soppan är vegan och gluten-fri. Jag gör egen buljong som ni vet men du kan använda köpt om du vill.

Till soppan:

1 pkt frysta ärtor
1 l grönsaks buljong
1 gullök
1 knippe stor bladig persilja
1 stjälk selleri
1/2 vitlök om du vill
1 chili frukt helst grön
valfri olja
salt och svartpeppar

Hacka upp allt och ta ut ärtorna ur frysen. Fräs upp allt förutom ärtorna tills löken är glansig. Tillsätt sen buljongen. Koka upp i ca 7 minuter och tillsätt sen ärtorna. Koka i 2 minuter. Mixa tills det blir en slät soppa med en mixer stav.

Till nöt-creamfraichen:

1 dl cashewnötter blötlagda och sköljda
3 msk spad från mjölk-syrade grönsaker alt 2 msk kallpressad äpple cider-vinäger
saffran eller gurkmeja för färg
Eventuellt vatten om du vill dryga ut krämen

Mixa allt tills det är en slät kräm.

Till dekoration:

Nigella frön
Någon form av rättika eller rädisa
Selleri blast

Klicka ut nötkrämen över soppan. Sprinkla på fröna och dekorera med rättikan och det gröna.

Vill du gör din egne buljong se HÄR.

Lycka till.

 

Grönsoppa med nöt-creamfraiche

Grönsoppa med nöt-creamfraiche