Gör din raw cheesecake med jordgubbar och blommor.
Förra helgen gjorde jag en raw cheesecake till min vännina Benita som fyllde år. På en bakgård bland försommarens gröna blad åt vi den, drack bubbel och njöt av att det äntligen är varmt.
Jag gör sällan raw bakverk mest för jag äter väldigt lite sötsaker och när jag gör det fördrar jag gluten, socker och smör. Men ibland så passar det bättre.
Benitas raw cheesecake ( ca 12 bitar )
Till botten behöver du:
20 medjool dadlar
1 dl smält kokosolja jag föredrar den oparfymerade
2 dl mandelpulpa
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk vanilj
1 tsk salt
1 msk kakao
Ta ut kärnorna från dadlarna och mixa alla ingredienser, det är ok om den är lite chunky. Platta ut i en form och ställ in i kylen.
1/2 skalad zucchini
3 dl aktiverade cashewnötter
1 dl smält oparfymerad kokosolja
2 kapslar probiotika
2 citroner använd zesten och juice från bägge
1/2 dl näringsjäst
1/2 tsk salt
1 dl agave
1 tsk vanilj
1 tsk gurkmeja för färg. Gurkmeja och jordgubbar är också en grym kombo smakmässigt.
Mixa alla ingredienser tills krämen är slätt. Låt stå över natten mörkt i rumstemperatur. Ta ut botten och häll i den mjuka cashewosten. Frys i ca 24h. Det kan vara bra att ta ut den en 1h innan den ska ätas.
Dekorera med jordgubbar och vilda blommor. Serveras till bra iskall matcha, sake´eller torrt bubbel.
Min fantastiska kaftan är från Rodebjer senaste kollektion som du hittar HÄR.