Det gröna matcha teet har verkligen slagit igenom. De flesta väljer matcha latten men jag föredrar det när man bara vispar upp ett skum med matcha vispen och dricker det klart. Med eller utan is.

Matchan innehåller antioxidanter, får igång förbränningen i kroppen, är rikt på klorofyll och har en lugnande effekt.

Jag har gjort 1 drink och 1 efterrätt med matchat.

Matcha mousse:

2 avokado, här behöver den inte vara super mogen utan lite halv hård funkar bäst.

2 msk agave.

1/2 tsk himalaya salt.

Citronzest samt juice från 1 citron.

Lime juice från en lime.

1-2 tsk matcha, jag föredrar 2 tsk minst helst ska det kännas lite pudrigt.

Valfritt är 1 tsk mald kardemumma.

Vatten att mixa med alternativt björksav eller kokosvatten. Men bara så mycket att moussen är toppig och krämig efter du mixat. Så häll i lite åt gången.

Nedan är glaset toppat med choklad kräm gjord på hasselnötter, lime och syrenblom.

Matcha pudding

Matcha pudding

Sommaren innebär många sena nätter och långa middagar. Det är det är helt underbart efter den långa höst/vintern. Men om du skulle vilja välja något alkohol fritt till grillen så kanske denna Matchacolada skulle vara något. Den är som en pina colada med matcha smak.

Matchacolada:

Pressa 1 ananas i kallpressen eller juicecentrifugen ihop med 1 skalad lime.

Mixa i mixern med 1 dl kokosmjölk och 2 tsk matcha.

Häll i ett vackert glass helst med is. Toppa med blommor och mynta!

Lycka till.

Matchacolada

Matchacolada