Har du hört talas om konjacssvampen? En fiffig liten svamp gjord av vegetabiliska fibrer som gör underverk för din hy! Läs mer om svampen här och varför du bör testa att använda den!

 

Vad är en konjacsvamp?
En konjacsvamp är en naturlig rengöringssvamp som funkar bra i ditt ansikte men även på kroppen. Konjacsvampen rengör och exfolierar din hy på ett skonsamt sätt!

Konjacsvampen är helt vegan, den utvinns av de antimikrobiella fibrerna i konjacsroten, som växer i Asien. Konjacsvampen är i torrt tillstånd hård men lätt, dess konsistens påminner då om pimpsten eller kanske en kolbit. När du blöter upp den så sväller den dock, den får då en svampig, geléaktig konsistens, det är då du kan använda den för exfoliering på hyn

Den här tvättsvampen kan du spara i torrt tillstånd i 3 år innan du börjar använda den. När du väl börjat använda den så bör du dock kassera den efter 6-8 veckor. Efter varje gång du använt svampen ska den noggrant sköljas och kramas ur, sedan hängas på tork så de inte börjar mögla – svampen är inte självrengörande!


Varför bör jag använda en?
Konjacsvampens milda exfoliering gör att den passar till de flesta hudtyper – även de med acne, psoriasis eller eksem! Den peelar snällt och ökar blodcirkulationen utan att irritera pågående inflammationer. Du kan använda svampen precis som den är, i uppblött tillstånd eller ihop med din ansiktsrengöring. Psst! Kolla in konjacsvamparna i vår webbshop – från Eco Cosmetics och EcoTools >>>

Konjacsvampen ger fin lyster till din hy, den avlägsnar effektivt döda hudceller och förhindrar att porerna täpps till, något som bidrar till en fin glow i din hy. Om du vill ha extra fin glow och lyster så kan du med fördel addera lite kokosolja i din rengöring, det tillför extra fukt och näring till din hy.

Svampen är perfekt även vid sminkborttagning, den ser till att puder, foundation eller concealer inte gömmer sig kvar i porer eller veck, lägg några minuter extra på att mjukt och följsamt massera huden så får du fina resultat. Använd inte svampen på ögonlocken. Mascara eller annan ögonmakeup är bättre att du tar bort med olja, du ska inte peela på varken fransar eller ögonlock.

I Asien har konjacsvampen varit en del av mångas skönhetsrutin ända sedan 1500 år tillbaka, som en naturlig och effektiv skönhetsbehandling.

Du kan använda svampen dagligen om du vill eller bara ett par gånger i veckan, du kan variera med att massera länge eller bara en kort stund för att få bort makeup, prova dig fram utifrån vad som passar din hudtyp bäst! Svampen är också helt och hållet nedbrytbar då den består av vegetabiliska fibrer – positivt för miljön!

 

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>