Nytt år – nya möjligheter (och därmed nya hälsotrender)! Utifrån vad vi lärde oss under förra året och vad som blev trendigt då, så har vi nu skapat en lista för vad som tros bli riktigt hett under 2017. Så att du kan haka på trenderna redan nu!

 

1. Planera, strukturera & reflektera

Att föra någon form av dagbok eller kalender kommer ge dig struktur i vardagen. Du behöver inte skriva långa historier och inleda med ”kära dagbok”, kanske vill du skriva på din dator eller telefon, eller så vill du få utlopp för din kreativitet och skapa en så kallad bullet journal. Det viktiga är inte hur du gör det, det viktiga är att du gör det. Du kommer själv att förstå varför (och du kommer glömma hälften så mycket)…
Därför behöver du en Bullet Journal >>>

 

lila mat

2. Ät lila mat
Hett tips för dig som gillar att vara trendriktig och nyttig: ät lila! Vi kommer att se allt ifrån acai bowls till lila sötpotatis, blåbär, potatissorten Blå Kongo, lila blomkål och lila sparris och mycket svart ris i sociala medier. Det handlar om att tillföra färg till tallriken och antioxidanter till din kost!

4. Hälsosamma fetter är bra för dig
Ät mer fett! Vi är trötta på att höra om low fat eller fettfria produkter. Vi förespråkar såklart en oljeshot varje morgon, kokosolja i kaffet och smoothien och mängder av lena goda avokados! Vi behöver hälsosamma fetter i vår kost. Det är bra för både insidan och utsidan. Punkt slut.

make up

3. Ren skönhetsrevolution
Det är hög tid att detoxa din skönhetsrutin en gång för alla. Det är inte längre en tvekan om det finns gifter och hormonstörande ämnen i smink, hår- och hudvårdsprodukter, det är ett faktum. Tack vare den ökade medvetenheten som tog extra fart under 2016, så finns det nu flera ogiftiga, ekologiska och helt naturliga skönhetsprodukter på marknaden än någonsin tidigare! Så varför ska du egentligen ens riskera att utsätta din hud och kropp för dessa ämnen när det finns så mycket produkter som är bra för dig (och miljön!)

5. Honung i hudvård
Tvätta ansiktet med honung! Det är klart värt det. Det må vara lite klibbigt och kletigt. Men! Det är också grymt för dig som lider av oren hy eller akne! Det är billigt, honung har antibakteriella egenskaper, antiinflammatoriska egenskaper, och den ger näring åt huden! Så njut av att du har en ny skönhetsfavvo hemma i skafferiet.

 

gron smoothie

6. Smoothies utan frukt!
Nu behöver inte din smoothie innehålla frukt längre, välj en grönsakssmoothie! Det är väl inte direkt banbrytande nyheter att socker är dåligt för dig och att dra ner på sockret har länge varit en trend. Men är du redo att ta det till nästa nivå? Undvik de sötaste frukterna i dina smoothies och addera avokado eller grönkål i.

meditera

7. Vikten av träning & återhämtning

Viktigast av allt är inte att du ska träna tills du dryper av svett, mår illa eller pressas till ditt absolut yttersta. Det viktigaste är faktiskt att du mår bra. Träna för att få ett endorfinrus och vila därefter! Det är inte meningen att du ska träna så du får förslitningsskador och aldrig känna dig återhämtad – det är inte värt det! Variera dina högintensiva pass med yoga, meditation och lugna promenader.

 

8. Prioritera psykisk hälsa
Att må dåligt är inte längre tabubelagt – många kändisar har gått i bräschen för att tala öppet om psykisk ohälsa och vi är glada och tacksamma för det. Det finns styrka i att våga vara öppen och sårbar. Vi är alla ledsna eller har ångest ibland och depression är otroligt vanligt. Det finns inget som är fel eller konstigt med det och vi hoppas innerligt att fler vågar ta tag i sina mörka moln – det är värt det i efterhand!

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>