Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips. Den här veckan intervjuar vi Catarina Pap De Présteny som är grundare av skönhetsmässan Acadermia. Just nu är hon dessutom aktuell som en av jurymedlemmarna i Organic Beauty Awards 2019.

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?

– Läppstift och concealer.

 

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?

– På morgonen cirka 15 minuter, om jag sminkar mig. Men tre dagar i veckan går jag helt utan smink. En gång i veckan lägger jag lite tid på att styla håret, så då tar det totalt 30 minuter. På kvällen kanske 10 minuter om man inkluderar tandhygien 🙂

 

Har du några beauty-knep som du tycker fler borde känna till?

– Sminka dig utifrån de kläder du tar på dig. Alltför många har samma make-up varje dag. Jag anpassar alltid min make-up till looken för dagen och jag gillar att variera mig. Jag kan t ex klä mig lite glammigt med sidenblus/klänning, då kan håret få vara lockigt och sminket glittrigt. Nästa dag kör jag 90-tals-rockigt med jeans, t–shirt, kofta och någon rolig hatt. Då blir makeupen matt och i jordnära toner.

 

När känner du dig som allra snyggast?

– När jag hunnit med ett träningspass, duschat och fixat mig!

 

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?

– Ansiktsolja.

 

Din största skönhetsmiss genom tiderna?

– Att klippa lugg. En mardröm när man är naturligt lockig.

 

Vad lägger du fokus på i din make-up?

– En bra underlagskräm som täcker, men inte lägger sig i rynkorna räddar allt när man är 40 plus…

 

Vad är skönhetslyx för dig?

– Att unna sig en några resultatfokuserade behandlingar med en bra maskin hos en hudterapeut.

 

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?

– Prioritera att hinna med träningen! Och lägg tid på håret.

 

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?

– Helt avgörande. Här investerar jag absolut mest, både i tid och pengar. Proppar i mig antioxidanter och vitaminer i form av grönsaker, fettsyror och frukt dagligen. På vintern tillsätter jag extra D-vitamin, C-vitamin samt fiskleverolja av hög kvalitet i flytande form. Jag tar dessutom Reserol – enda sättet att få i sig resveratrol i större mängder via en patenterad film som man sätter i munhålan.

 

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?

– Ja, när det gäller vissa produkter. Men det får inte vara på bekostnad av kvalitet/hållbarhet. Den främsta anledningen att handla grönt för mig personligen är att dessa företag ofta har ett hållbart tänk – i hela kedjan. Många av dem är pionjärer och har varit drivande i gröna frågor sedan lång tid tillbaka.

 

Varför har du valt att vara med i juryn för Organic Beauty Awards?

– Jag vill att fler ska tänka på hur och av vilka skäl man konsumerar skönhetsprodukter – det är viktigt för mig att vara med och sprida budskapet så gott jag kan, via mina kanaler.