Lady Carole Bamford är grundaren av det brittiska lyxmärket Bamford. Företaget började med jordbruk och i dag gör man även hållbara kläder, driver spa och tillverkar naturlig hudvård. Naturligt Snygg fick en intervju med den adliga entreprenören. 

 

Hur kom det sig att ni valde att driva en ekologisk gård?  

– Min historia började verkligen med jorden för över trettiofem år sedan, när vi omvandlade vår familjs jordbruksland till ekologiska, hållbara principer som verkar i harmoni med miljön. Hälsosam jord, friska djur, friska människor. Jag var, och fortsätter att vara dedikerad till världen som omger oss, riktig mat och en önskan om att ge våra barn bättre mat, och det har utvecklats till de företag som jag har i dag.

Först gården, sen spa, kläder och även hudvård – var det helt naturligt att en sak ledde till en annan?

– Jag har en stor passion för ekologiskt jordbruk, naturliga kläder och hållbara skönhetsprodukter, vilket ledde mig till att skapa Bamford och Daylesford Organic. Genom mina företag är jag också mycket angelägen om att skydda och främja hantverk och traditionellt kunnande  och naturlig livsstil. Men det jag återvänder till hela tiden är vikten av att bevara frisk jord, utan det – har vi ingenting.

Många har en uppfattning om att ekologiska skönhetsprodukter inte är effektiva nog – vad är ditt svar på det?

Bamfords hudvård görs med de finaste naturliga och ekologiska ingredienserna. Vi har också valt de mest kraftfulla naturliga ingredienserna som har synliga resultat på huden, såsom fruktsyror för naturlig exfoliering eller syrénextrakt, känd för dess antiinflammatoriska egenskaper.

Var kommer din inspiration från?

– Vi har en djup förbindelse med naturen och det inspirerar allt vi gör.

Hur ser du på framtiden för hållbar skönhet?

– Det finns ett gammalt ordstäv som alltid har resonerat med mig, ”Jorden är inte en gåva från våra föräldrar. Vi lånar det bara från våra barn ”. Få saker är viktigare än vår hälsa och välbefinnande, och detta börjar med vad vi stoppar i oss och vad vi lägger på våra kroppar. Jag känner mig väldigt uppmuntrad av att se hur den ekologiska rörelsen ständigt ökar, både i Storbritannien och Europa som helhet.

Slutligen – vilka är dina egna favoritprodukter från Bamford? 

– Vår Botanic kollektion som har en härlig doft av ekologisk egyptisk pelargon, lavendel och eukalyptus – för att lyfta sinnena och hjälpa till att främja inre frid. Kollektionen används i våra Haybarn Spabehandlingar och är hörnstenen i Bamfords kollektion av kroppsprodukter.

 

Här kan du spana in vårt sortiment av naturliga produkter från Bamford.