Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips. Den här veckan intervjuar vi hälsoprofilen Blossom Tainton Lindquist. Hon är känd som programledare av Toppform, sitt eget hälsomagasin Blossom Magazine och såklart som folkkär artist och en av medlemmarna i gruppen Afro-Dite. Nu är hon dessutom aktuell som medlem i Organic Beauty Awards jury.

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Ögonbrynspenna, ögonfransböjare och läppglans

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Väldigt olika. Men det får inte ta så lång tid. Ett par minuter till vardags och en gång i veckan gör jag hemmaspa och unnar mig en lååång och skön treat.
Har du några beauty-knep som du tycker fler borde känna till?
– Drick mycket vatten. Sov ordentligt. Det heter inte skönhetssömn för inte. Lite solpuder eller glow är ett superbra tips när man känner sig grå på vintern. Och så massor av frisk luft.

När känner du dig som allra snyggast?
– På sommaren när jag blivit riktigt brun.

Vilka är dina favoritmärken?
Tycker väldigt mycket om Rosenserien och Kerstin Florian. Men det är svårt att säga ett specifikt märke, jag har enstaka produktfavoriter från många olika märken. Till exempel är Bruns schampoo och balsam nog bland de bästa jag någonsin testat för krulligt och torrt hår.
En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
– Ääälskar Rosenseriens morotsolja.

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Hmmm, det finns nog många. Men tack och lov förträngt 🙂

Vad lägger du fokus på i din make up?
– Ögonbryn, fransar och läppar

Vad är skönhetslyx för dig?
– Att unna sig en behandling då och då. Att tappa upp ett bad med väldoftande oljor och ljus och ligga där med med ansiktsmask och bra musik.
Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Lite glow och glitter såklart! Och kanske peta in några extra lösögonfransar.

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Så är det ju såklart. Det syns ju ganska tydligt och snabbt på huden om vi har en dålig kosthållning. Vi tappar lyster och spänst och blir mörka under ögonen. Vätskebalansen är också otroligt viktig.
Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Ja, det är så underbart att det finns så mycket bra på marknaden nu. Men jag är inte militant. Smink är ju fortfarande svårt att hitta. Men det är som med allting, jag försöker leva efter 80/20 modellen. 80 procent så hälsosamt, ekologiskt, miljövänligt som möjligt, och resterande 20procent klarar min kropp och naturen av att hantera.
Varför har du valt att vara med i juryn för Organic Beauty Awards?
– Det finns så många märken jag inte upptäckt ännu. nu får jag chans att göra det och veta mer om vad de innehåller. Det ska bli väldigt spännande att testa för att även kunna rekommendera till andra och kanske även ta in till fröjel Resort och Spa på Gotland, som jag driver.