Ingen har väl missat att hållbarhet blivit en allt viktigare faktor för hur vi konsumerar och använder produkter och tjänster: vi gör digitala detoxar, lagar matrecept baserade på klimatsmarta råvaror och vi shoppar inredning och mode som utgår från återvunnet material. Och när det kommer till hudvård väljer vi inte bara gröna produkter – många bantar också ner antalet skönhetsprodukter de använder. 

Att gå ”back-to-basics” och minimera antalet produkter i sin hudvårdsrutin har många fördelar: man får mer utrymme på badrumshyllan, mer tid och pengar över, bidrar till mindre förpackningsslöseri och kanske får man också en bättre förståelse för vilka produkter huden verkligen behöver när man tar ett steg tillbaka till en enklare rutin.

Det klassiska gröna skönhetsföretaget Weleda (utsedd till världens mest hållbara företag inom naturlig hudvård!) har alltid haft hållbar konsumtion i fokus och vill hjälpa människor att hitta enkla rutiner med ett fåtal hero-produkter som både har flera användningsområden och som passar många olika hudtyper.

Låt oss spana in hur man gör en avskalad hudvårdsrutin ihop med Weledas klassiska hero-produkter:

Multiprodukten nr 1: Skin Food Original

Weleda-skin-food
Skin Food är en multifunktionell kräm som ger rätt förutsättningar för en mjuk och smidig hud, helt utan syntetiska ingredienser. Extrakt från styvmorsviol, kamomill och rosmarin mjukgör och återfuktar torr hud. Med originalrecept från 1926 har Skin Food blivit en klassisk hudvårdshjälte som kan användas från topp till tå. Läs här: 10 sätt att använda Weledas multisalva Skin Food >>>

Handla Weleda Skin Food för 129 kr >>>

 

Skonsam rengöring: Almond Soothing Cleansing Lotion

Weleda-almond-soothing-facial-lotion

Almond Soothing Cleansing Lotion är en mild rengöring med mjukgörande ekologisk mandelolja, plommonkärnolja och naturlig vegetabilisk mjölksyra som är pH-balanserande. Den stärker hudbarriären och rengör skonsamt i ett steg. Med denna behöver du inte något efterföljande ansiktsvatten. Passar alla, även den mest känsliga huden.

Köp här för 229 kronor >>>

Läs också: Stärk känslig hud med Weledas Almond-serie >>

 

Fuktkräm som alla kan använda: Calendula Baby Body Lotion

Weleda-calendula-body-lotion_ny

Med lindrande extrakt av ekologisk ringblomma, mandelolja och sesamolja är den här kroppslotionen så fuktgivande och mild att den är framtagen särskilt för bebisens ömtåliga hud. Men vet du – den passar hela familjen, och är en favorit hos många vuxna också! Vem älskar inte en mild och vårdande kräm som gör huden smidig och sammetslen?!

Köp här för 159 kronor >>>

 

En lugnande duschgel: Lavender Creamy Body Wash

Weleda-lavender-creamy-body-shower-wash

Weleda Lavender Creamy Body Wash är en mild duschkräm som rengör utan att torka ut huden och som har en lugnande doft av lavendel. Modern forskning har visat att beståndsdelar i lavendelns eteriska olja har en direkt lugnande effekt på det centrala nervsystemet. Med tanke på hur snabbt tempot går för många av oss idag, är den här duschkrämen en perfekt kompis i duschen som både rengör och underlättar avslappning och nedvarvning.

Visste du förresten att den precis blivit nominerad till Bästa Duschkräm i Organic Beauty Awards 2019?!

Handla här för 99 kr >>>