Vill du ge huden en riktig fukt- och näringsboost? Avokadoolja gör jobbet.

Avokado – grönsaken (som egentligen är en frukt) är en riktig favorit i salladen eller på mackan men vi kan få mer glädje av avokadon än så; pressar man den till olja har den helande egenskaper och kan göra under för torr och mogen hud. Vi har listat 7 fördelar med avokadoolja och hur du kan få glädje av den.  

 

1. Avokadoolja är rik på magnesium, lecitin, essentiella fettsyror och vitaminerna A, D och E vilket gör den till en mycket vårdande hudolja.

 

2. Absorberas bra. Trots att avokadooljan är väldigt fet, absorberas den bra i huden och bidrar med fukt och näring. Detta gör den speciellt uppskattad till undernärd, torr och mogen hud som snabbt suger upp oljan.

 

3. Sätter igång kollagenproduktionen. När man tillför avokadoolja på huden så triggas hudens egen produktion av kollagen, vilket håller rynkor och linjer borta. I kombination med oljans fuktbevarande egenskaper så hjälper den även till att hålla huden elastisk och spänstig.

Neals Yard Remedies Avocado Oil

4. Avokadoolja är antiinflammatorisk och fungerar utmärkt för att lindra hudbesvär som utslag, sår, eksem, psoriasis och solskadad hud. Tack vare att oljan är antibakteriell hjälper den till att lugna och läka huden samtidigt som näringen i avokadooljan hjälper till att bygga upp frisk ny hud igen.

 

5. Ger ett bra skydd. Oavsett väder skyddar avokadooljan huden, både mot vind och kyla men även mot solen och ultravioletta strålar. Den har en naturligt solskyddsfaktor på 2-3. (Men vi rekommenderar alltid att man ska använda godkända solskyddskrämer i solen!)

 

6. Passar torr hud. Eftersom avokadooljan är så fet är den perfekt att använda på hudens torraste områden exempelvis armbågar och fötter som lätt blir uttorkade. Oljan tränger in på djupet och mjukar upp huden. Man kan även använda den som kroppsolja om man vill ge hela kroppen en fuktboost, dock bör man göra detta när man har tid och inte behöver stressa på sig kläderna eftersom att den feta oljan tar tid på sig att absorberas.

 

7.  Avokadolja är också bra mot mjäll. Avokadooljan har inte bara positiva effekter på huden, den tillför även fukt och näring till torrt och skadat hår och hårbotten. Dessutom kan oljan hjälpa dig bli av med mjäll eftersom att den har egenskaper som dödar svampbakterierna och därmed hindrar mjället från att få fäste i hårbotten skriver Natural Beauty Tips. Massera hårbotten med oljan och låta den sitta i cirka 20 minuter innan du sköljer ur och tvättar håret som vanligt.

 

Avokadooljan är ljust grön i färgen och lite trögare i konsistensen. INCI-namn: persea gratissima.

Loelle, Avokadoolja Eko, 100 ml