Meny

Livsstil

Bananpannkakor för alla smaker och behov!

Kan man någonsin ledsna på dessa supergoda bananpannkakor?

Skräddarsy dem efter dina behov!

Grundreceptet är: 2 ägg och 1 eller 2 bananer. En nypa salt. Antingen så mixar du ihop smeten eller också så mosar du bananen och blandar i ägget. Stek dem frasiga i kokosolja.

Vill du öka ditt proteinintag ytterligare? Blanda i 1 skopa proteinpulver av valfri sort och späd kanske lite ytterligare med havremjölk.

Är du ute efter mer glow i huden? Blanda i 1-2 msk kollagenpulver och lika mycket riven kokos. Kollagenet ger huden stuns och kokosen tillför bra fetter.

Eller behöver du en bananpannkaka med antiinflammatoriska egenskaper? Blanda i 1 tsk gurkmeja och 1/2 tsk kanel!

Servera tillsammans med lite frukt och bär. Eller som här med min favorit-tillbehör…. mango och riven kokos!

Åsa Waak

Vill du ha sylt till så gör den här supergoda chia-sylten.

Så här gör du:

Häll upp ca 2 dl frysta bär i en kastrull tillsammans med ca 1,5 dl vatten och 3-4 msk chiafrön. Koka upp och smaksätt med lite vaniljpulver. Låt svalna och häll upp i en syltburk. Håller sig ca en vecka i kylskåp.

Extra bonus är att chiafröna innehåller massor av omega-3, superoljan som både är antiinflammatorisk och ger din hud massor av glow.

Livsstil

Färgstark frukost som skyddar!

Lite solsken till frukost kanske.

Visste du att ju starkare färg en frukt eller grönsak har, ju mer antioxidanter innehåller den!

Antioxidanter är som små soldater för dina celler. Dom skyddar, stärker och reparerar dina celler som dagligen blir attackerad av omgivningen. Bra grej att fylla på med, eller hur?!

Åsa Waak

Idag är det den kortaste dagen på hela året…i morgon går vi mot ljusare tider igen!

Livsstil

Vackra kärnor i juletid!

Jag använder mycket granatäpplen här hemma. Och nu till jul så passar den ju extra bra att använda, tack vare sin intensiva röda färg!

Älskar verkligen den friska och söta smaken av granatäpple.

Jag tycker att det passar bra med kärnorna både i sallader eller som topping på chiapuddig, eller varför inte dekorera efterrätter med dessa rubinröda godsaker!

Åsa Waak

Visste du att granatäpple innehåller mer antioxidanter än någon annan frukt eller grönsak!? Proppad med polyfenoler, tanniner,  antocyaniner och massor av C-vitamin. Den här sammansättningen renar kroppen från toxiner och dessutom så motverkar dessa ämnen hudens åldrande!

Åsa Waak

Tycker du att granatäpplet är svårt att öppna?

Gör så här: Skär av ”kronan” på äpplet och snitta skalet i fyra delar från toppen till botten så du får fyra klyftor. Sen är det bara att öppna genom att bryta isär härligheten!