Okej nu är det bara att hålla ut och hoppas på att förkylningarna håller sig borta.

Man kan ju också se till att ha en plan för att stärka sitt immunförsvar och hjälpa kroppen att hålla bakterier och virus på avstånd.

En riktig bra sak är att dricka ordentligt med vatten så du håller slemhinnor smidiga. Dricker du inte tillräckligt så torkar slemhinnorna lättare ut och du kan lättare drabbas av infektioner.

Varför inte ta och mixa ihop en riktig solskenssmoothie fylld av saker som gör kroppen glad och bakterierna avskyr.

Jag mixade ihop en halv färsk ananas, mango, citron, ingefära och gurkmeja. Fyll på med lagom mycket vatten och mixa ihop. Dofta över med chiliflakes för lite hetta i det söta. Dessutom så håller chilin igång din fettförbränning.

Ananas innehåller något som heter bromelin vilket minskar ansamlingar av slem i luftvägar och bihålorna. Vilken i sin tur gör dig mindre mottaglig för infektioner.

Mango innehåller massor av stärkande antioxidanter som skyddar dina celler. Den innehåller förstås dessutom en massa vitaminer som kroppen har nytta av.

Ingefära och gurkmeja är två kompisar som du ska hålla nära.

Antiinflammatoriska och antibakteriella är deras förnamn. Som ett gammalt kinesiskt ordspråk lyder: ”Om du äter ett stycke ingefära varje morgon får apotekaren dö av hunger”.

Okej jag önskar nu inte livet ur en enda apotekare men tycker att både ingefära och gurkmeja gör stordåd för kroppens immunförsvar.

Denna dryck drickes ofta och gärna, i tid och otid.