Efter sommarens sol och bad är det dags att ta tag i bra hudvårdsrutiner igen.

Nu har jag testat produkter från Whamisa, ett koreanskt innovativt hudvårdsmärke som är pionjärer inom fermenteringsteknologi och har sen 15 år sin egen fermenteringsprocess.

De här produkterna är vattenfria, och har dessutom några av marknadens högsta koncentrationer av ekologiska och botaniska ingredienser från naturligt ursprung.

Whamisa Organic Flower Peeling Finger Mitt Moisture Care:

Det är en riktigt härlig och mild peeling, i form av en slags fingervante som masseras i huden efter rengöring. Den har en mild och behaglig doft som känns skön att använda på en känslig hud.

Jag låter den sitta någon minut och sen sköljer jag av den med vatten.

Den både exfolierar och återfuktar huden med hjälp av milda fruktsyror och fermenterade ingredienser i form av aloe vera och krysantemum. Den rengör på djupet och tar bort döda hudceller. Huden känns både klar och återfuktad efter en ”polering”.

Jag använder den ca 2 gånger i veckan. Ibland kör jag bara hals och dekolletage en extra gång i veckan.

Åsa Waak Whamisa peeling

Efter peeling så blir det en toner.

 Whamisa Organic Flowers Toner Deep Rich:

Det här är en serumliknande toner som verkligen vårdar och ger näring. Den innehåller växtextrakter som såpaloblad och krysantemum, och är berikat med både vårdande arganolja och maskrosextrakt. Alla ingredienser har också fermenterats enligt Whamisas signaturprocess.

Det här är en toner som jag applicerar med mina händer och trycker in den lätt i huden. Har jag lite extratid så applicerar jag den två gånger. Min känsliga hud fullkomligt älskar den här tonern.

Den här använder jag både morgon och kväll.

Har du känslig och lite torr hud – investera i den här dyrgripen!

Sist så kommer Whamisa Nourishing Cream:

En vårdande dag och natt kräm som ger effektiv återfuktning. Den försvinner i ett nafs och ger ingen blank hinna trots att den är fylld av mango, avokado, kakao och sheasmör. Växtextrakt från såpaoeblad och olivolja ger en långvarig återfuktning. Och så är alla ingredienser såklart fermenterade enligt Whamisa’s signaturprocess.

På kvällen brukar jag lägga ett lite tjockare lager om huden känns torr. Doften är mild och behaglig. Konsistensen är lagom fyllig och lättapplicerad.

En härlig 24-timmars kräm som låter huden återhämta sig. Och som passar min känsliga hud alldeles perfekt.