Härliga nyheter så här lagom till sommar-semestern.

Jag har lagt beslag på tre aktiva nyheter, fyllda med vitaminer och mineral extrakt från grönkål och griffonia.

Probiotic Multi-mineral Repair Mask är fylld av reparerande mineraler och probioter.  Den är rik på magnesium som lugnar huden effektivt, genom att dämpa och balansera inflammationer. Helt perfekt för mig med en känslig hud. Jag brukar använda den ”dagen-efter-syra-behandling”då huden känns lättirriterad. Masken går lätt in i huden och kladdar inte av sig på kudden om man vill använda den som nattmask. Och huden känns faktiskt nästan som ny dagen efter. Ett riktigt kap, måste jag säga.

Den andra spännande produkten är deras Neck Elixir. Här har du en verkligt högpresterande halskräm som verkligen gör sitt jobb och stärker upp huden. Den är formulerat med antioxidantrika bioaktiva ingredienser och peptider som stimulerar elastin och kollagenproduktionen. Det här med att halsen blir slappare med åren drabbar oss nog alla. Men det gäller att vara envis och bearbeta denna tunna känsliga hud varje dag. Efter när jag har applicerat krämen, (som jag bara använder på kvällen) så brukar jag arbeta in den med en Beauty Roller för att stimulera blodcirkulationen.

Sist men inte minst så har vi Skin Protecting Daily Moisturiser SPF 25. En dagkräm med naturligt mineralskydd. Den har ett bred spektrum skydd från zink oxid mot det skadliga UVA/UVB strålarna. Den innehåller även delen kraftfull blandning av antioxidanter och aktiva anti-aging ingredienser: gurkmeja, grönkål, camellia, nyponfrö och pumpafröolja. En perfekt blandning för ett kraftfullt skydd mot de skadliga effekterna av miljö och föroreningar. Även den här älskar min känsliga hud. Den är lite trög i konsistensen och kräver lite tålamod vid insmörjning, men när väl det är avklarat så är det bara att njuta av resultatet. Jag var ute med båten häromdagen och hade bara den här som solskydd. Kan bara konstatera att jag var inte ens det minsta röd i huden på kvällen.Den gör faktiskt sitt jobb med bravur helt enkelt.

Till hösten tänkte jag testa deras oljor och serum, ryktet säger att de ska vara helt fantastiska.

Kolla in resten av sortimentet på Eteritique.