Ja nu kan jag inte hålla mig ifrån att börja med julens smaker.

Börjar med dessa oemotståndligt goda havre-bollar, som gör gott för huden och mättar till eftermiddagens fika.

Du behöver: 10-15 urkärnade dadlar-2 dl havregryn-ca 1 dl smält kokosolja-1-2 dl riven kokos-1 tsk vaniljsocker-1 pkt saffran- 2-3 msk neutralt kollagen.

Sen behöver du choklad som du smälter och doppar dessa godingar i.

Blanda ihop allt i en bunke och kör några varv med mixerstaven tills du fått en deg. Rulla till små bollar som du doppar i smält choklad. Lägg upp dem på en plåt och strö över riven kokos.

Smält chokladen genom att värma upp vatten i en kastrull, några cm från botten räcker. Bryt chokladen i mindre bitar och placera en värmetålig skål i kastrullen. Vattnet ska sjuda men inte koka. Rör om i chokladen medan den smälter.

Håll bollarna i en tång (jag använder vår grill-tång) och doppa ned dem i den smälta chokladen.

Dadlar innehåller mineraler som järn, magnesium och kalium. Kalium bromsar vätskeansamling i kroppen, magnesium skapar lugn och ro.

Havregryn innehåller en supercocktail av B-vitaminer, zink och mer magnesium och järn. B-vitaminer stimulerar ämnesomsättning och immunförsvar, vilket i sin tur påverkar huden positivt.

Kokosolja innehåller både kaprylsyra och laurinsyra som båda är virus, svamp och bakteriedödande samt antioxidant effekter. Något som gör huden lugn och glad.

Saffran sägs minska trötthet och utmattning, och kan bevara den känslomässiga balansen i kroppen. Något som påverkar huden i allra högsta grad. Och vem behöver inte lite känslomässig balans i dessa tider?

Kollagen är en viktig byggsten i kroppen. Ett protein som bygger upp hela vår dermis. Med åldern bryts kollagenet ner snabbare vilket gör att huden åldras och blir rynkig. Ett smart sätt att att balansera upp det är att ta ett tillskott av kollagen. Jag brukar använda ett neutralt tillskott från Collansweden.se som är av hög kvalitet.

Mörk choklad med hög kakaohalt,  ger ett välkommet tillskott av tryptofan som är byggstenen till serotonin.