Du som har en fuktfattig hud borde verkligen testa detta essence, som verkligen peppar huden med megafukt, innan du applicerar dina andra hudvårdsprodukter.

Essence är en hybrid mellan serum och ansiktsvatten som slussar ned fukt i huden och boostar dina andra produkter på djupet.

Det är en lite trögflytande vätska som du applicerar innan serum och efter ditt ansiktsvatten. Ta några droppar i handflatorna och klappa och tryck in produkten. Är du en riktig torris så applicerar du ytterligare en gång.

Efter mina år i Asien så har jag gjort bekantskap med en hel del essence. Mina favoriter har alltid funnits i den Koreanska hudvården.

Nu har Neals Yard Remedies kommit med deras nyhet Frankinsense Intence Hydrating Essence.

Det här är en essence som är lite tjockare i konsistensen och känns nästan som ett serum. Doften är ljuvlig och ger en lite spa-känsla. Min hud fullkomligen dricker denna essence som ger en stabil fuktbalans under hela dagen. Huden känns klar och har fått en annan lyster. Min hud har verkligen svarat bra på den här produkten. Jag tycker också att min makeup sitter betydligt bättre under dagen sen jag började använda den här.

Det här är en väldigt dryg produkt som räcker länge. Jag har använt det morgon och kväll i snart tre veckor och det har knappt gått åt en fjärdedel. Då har jag ändå varit generös med produkten både på hals och dekolletage.

Om du vill satsa på en produkt som tar din hud till nya höjder vad gäller återfuktning, då är det här din produkt.

Betyg 5/5