Idag så är det sömnens dag, en väldigt viktig dag enligt min åsikt.

Bra sömn är faktiskt livsviktigt för din hälsa. Under sömnen så slappnar kroppen av och du får en välbehövlig återhämtning.

Reparationsarbetet sker i kroppen när du sover. Nya celler bildas och vårt fantastiska immunförsvar arbetar för fullt.

Helt galet, men det verkar tyvärr som dom flesta har problem med sin sömn.

Kan nog tilläggas att stress är tyvärr en riktig bov i dramat, när det kommer till sömnproblematik.

Stress får hela nervsystemet att ställa in sig på att du ska vara vaken och du får svårt att varav ned, svårt att somna, sömnen blir ytlig och du vaknar för tidigt.

Ryggsmärtor och stela höfter verkar också ligga högt på problem-listan.

En hel del har också besvär med att vakna av kramp eller sendrag i foten eller i vaden.  .

Här kan magnesium göra en stor skillnad. Finns som kosttillskott både som tabletter eller i flytande form, eller som gelé, olja eller hudlotion att smörja huden med.

Vad kan man då göra för att få en lugnare sömn?

  1. Minska på stressen och se till att du får minst 30 min träning varje dag. Avslappningsövningar och meditation är en stor hjälp för många. Se till att vara ute i naturen så fort du har möjlighet. Den är magiskt stress-reducerande!
  2. Ät inte middag för sent.
  3. Stäng av skärmarna i tid.
  4. Har du en spikmatta hemma, använd den. Trycket från piggarna frisätter endorfin, cirkulationen ökar och spänningarna släpper.
  5. Ett varmt bad eller en avslappnande dusch, någon timme före sovdags frisätter lugnande oxytocin som får dig att komma in i ”sömn-mood” lättare.

Här har jag plockat i hop några ” hemliga vapen” för en skön och avslappnade sömn. Dessutom är dom en en beauty boostande effekt, såklart!

Alla produkterna kommer från ett av mina absoluta favvo-märken: Neal’s Yard Remedies.

Beauty Sleep Body Butter en ljuvlig kroppskräm som innehåller ekologiska ”butters” och oljor. Krämen innehåller innehåller också en blandning av arom-terupeutiska eteriska oljor som lugnar sinnet och förbättrar sömnkvaliten och är avstressande.

Goodnight Pillow Mist en helt klart beroendeframkallande produkt som jag sprutar lite på kudde och täcke innan jag kryper ned. Sammansättningen av den här misten är något utöver det vanliga. Den bästa jag provat!

Jag använder någon form av eteriska oljor varje kväll. Oftast är det lavendel som jag smörjer några droppar under mina fotsulor av. Och gärna några extra droppar på handlederna.

En ganska ny och smart produkt är dessa ”ready to roll” ett smart sätt att använda eteriska oljor på. Dessutom smidiga att använda, utan onödigt spill.

Sist men inte minst så brukar jag ta en kapsel av Beauty Sleep Supplement som är en synergisk blandning av vitaminer, mineraler och fytonutrienter. En lugnande blandning som dessutom reparerar huden under natten.

Sov så gott och njut av din vila.