Ta tillvara på resterna när du kör juicen i kallpress eller centrifug.

Det blir en hel del värdefulla rester från morötterna som är klokt att ta tillvara på.

Använd det till kvällens middag eller frys in det i portionsförpackningar.

I morse så juicade jag morötter till hela familjen så det passade bra att göra en linsgryta, med en bas av rester från morötterna.

Den här är jätteenkelt att göra.

Recept:

1 gul lök-1 hel solo vitlök- 1 tsk curry- 1-2 dl morotsrester från juicen- 2-3 msk tomatpuré- 2 stavar selleri- 1-2 tsk sambal oelek-2 buljongtärningar- 2 dl röda linser- ca 5 dl vatten och en förpackning kokosmjölk. Om du vill toppa med en näve körsbärstomater och lite koriander så blir den ännu godare.

Gör så här:

Skala och hacka både den gula löken och vitlöken. Fräs den i en kastrull. Tillsätt curry och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt slantar av selleri och låt det fräsa lite till.

Häll på vatten, smulade buljongtärningar, linser, sambal oelek och kokosmjölken.

Låt allt koka ihop och smaka av med salt och peppar, eventuellt en dust till med curry.

Dela tomater vänd ner dem i grytan och klipp över koriander.

Jag brukar servera vitlöksbröd och en sallad till.