Nu är det skördetid i trädgården och massor med äpplen ska ta tillvara på bästa sätt.

Jag brukar göra ganska mycket äppelmust så här års. Älskar doften i köket av nypressade äpplen!

Kan nog erkänna att det blir en hel del efterrätter också.

Kanel och honungsbakade äpplen t.ex är enkla att göra, och kräver inte så mycket tid i anspråk.

Sätt på ugnen på 200-225 grader. Det här receptet är lagom för 2 pers.

Recept:2 äpplen, 1/2 dl havregryn, 1/2 msk kanel, 2 msk smör, 2 msk honung.

Klyfta äpplena och lägg i en ugnsfast form. Strö över havregryn och kanel över äpplena. Smält ihop smör och honung och häll över äpplena. In i ugnen i ca 10-12 min.

Lite vaniljglass till detta är perfekt.

🍎🍎🍎

En annan sak som jag brukar göra är såklart äppelmos. Sockerfritt och ljuvligt gott.

Det här brukar bli en liten burk. Jag gör fler åt gången och fryser in för framtida behov.

Recept:3 äpplen, 3 msk vatten, vaniljpulver och kanel.

Skala och klyfta äpplena och koka upp vattnet, lägg i äppelbitarna och låt dem koka tills det är mosigt. Mosa ytterligare med en gaffel om det behövs.

Smaka av med vanilj och kanel. Färdigt!