Här kommer en favorit repris.

Har mixat ihop en en härlig Key Lime Pie- smoothie, som både mättar och håller ditt blodsocker och humör på en jämn nivå.

Och det här behöver du:

1 avokado 1 näve spenat1-2 lime (pressade) – 2 dl växtbaserad mjölk (jag använde fet kokosmjölk)- 1/2 del blötlagda valnötter 1/2 tsk vaniljpulver och sen behövs lite vatten att späda med för att få den konsistens som man gillar.

Skala och skiva avokadon, pressa limen, lägga i dom blötlagda valnötterna ( jag brukar blötlägga under natten, allt för att få bort antinutrienterna, här kan du läsa mer om hur och varför du ska blötlägga)

Lägg alla ingredienser i din mixer.

Häll på kokosmjölken och vaniljpulvret. Ska du dricka den på direkten så lägg med en handfull is och tryck igång mixern.

Här får du förutom en ljuvligt god smoothie, massor av nyttiga fetter som håller blodsockret i balans. Kokosmjölken, avokadon och nötterna håller det i schack.

Spenaten ger renande klorofyll och massor av järn och den ljuvliga smakrika limen ser till att du håller C-vitamin nivåerna på topp.

Sist men inte minst, vaniljpulvret som sägs kunna lugna våra oroliga sinnen.

Och att just vaniljdoft och smak ger oss en känsla av välmående kan vi nog alla vara överens om. Och har den dessutom en lugnande effekt så kan det vara bra att krydda lite extra med just vaniljpulver.

Tränar du mycket? Tillsätt en skopa proteinpulver.

Vill du ha din smoothie maxad med nyttigheter, tillsätt en sked med vetegräs.

Hoppas den smakar 💚