Den här tekniken lägger du lätt in i din dagliga hudvårdsrutin. Du själv sätter ribban för hur mycket tid du lägger ned.

Min dagliga rutin för ansiktet tar ca en minut i anspråk. På helgerna så ger jag det lite mer tid.

Vad är då Gua Sha-behandling för något?

Gua Sha som är en massageteknik som ursprungligen kommer ifrån Kina.

Med gua sha stenen så ökar du blodcirkulationen i ansiktets muskler, stimulerar lymfsystemet, sätter fart på cellförnyelsen och stimulerar hudens egna produktion av elastin och kollagen.

En slags skrapteknik som sätter fart på flöden och energier helt enkelt.

En jadesten för mjukare massage i ansiktet.

För kroppen så använder jag en i stål, som verkligen får igång hela systemet och effektivt hjälper kroppen med att göra sig av med oönskade slaggprodukter.

  • Börja alltid din massage med att först rengöra, och sen förbereda huden med en mild och inte för aktiv hudolja, som ger bra glid för stenen.
  • Dra stenen från mitten av ansiktet och utåt med så lite vinkel och lätt tryck. Pressa INTE för hårt.
  • Upprepa ca 8-10 drag vid varje ställe. Dra mot lymfan och dra varsamt över huden.
  • Känner du att vissa områden är extra spända så lägger du till några upprepningar. Avsluta varje rörelse med ett litet tryck för att stimulera lymfcirkulationen ytterligare.
  • Forma ansiktskonturen genom att lägga skrapan på hakspetsen och dra upp mot kindbenet.
  • Mjuka upp pannlinjer genom att skrapa från ögonbrynen och upp mot hårfästet.
  • Och om du vill lägga lite mer fokus på att mjuka upp dina skrattrynkor så så lägg skrapan och dra den inifrån och upp mot örat.
  • Gör alla rörelser lika på båda sidor.

Vill du riktigt fördjupa dig i olika Gua Sha tekniker så kan jag varmt rekommendera Katja Kokkos onlinekurs från Yin Your Skin. Hon finns även på Youtube för lite enklare info och tekniker.

Vi har härliga Gua Sha stenar från Yin Your Skin. Spana in sortimentet här.

Någon som jag lärde mig Gua Sha tekniken från början var av Katie Brindle och hennes egen Hayo’u metod. Där finns även min skrapa i stål för kroppen.

Hon har sina rötter i kinesisk medicin och har utarbetat en alldeles egen metod runt omkring både Gua Sha och andra verktyg för en hälsosam livsstil.

Åsa Waak Gua Sha från Hayo'u