Här är en av mina favoriter på glassfronten.

Krämig mangoglass fylld av hudvårdande ingredienser och smaker som påminner om att sommaren snart är här.

Gör så här:

Lägg ett paket eller en påse  fryst mango i din mixer. Riv över skalet av en citron.

Tillsätt två-tre msk kollagen. Häll på ca en-två dl kokosgrädde (beroende på hur mycket mango du använder) smaksätt med ca ett krm vaniljpulver.

(Smart tips om du vill ha det som efterrätt efter en god middag är, att hälla i alla ingredienserna med den frysta mangon i mixer, och sen låta den stå i kylen tills middagen är avslutad. Då brukar mangon vara perfekt tinad för att bli krämig glass.)

När mangon är halvtinad så sätt igång mixer på högvarv.

Åsa Waak Mangoglass

Skeda upp den krämiga glassen i glas och strö över rostade kokoschips för crunch och smak.

Mango inehåller rikligt av betakaroten- en antioxidant som skyddar cellerna från fria radikaler. Dessutom så innehåller den sk matsmältningsenzymer som hjälper kroppen att absorbera näringsämnenen.

Citron innehåller stora mängder C-vitamin, och just i skalet så gömmer det sig också mängder av antioxidanter.

Kokosgrädde förser dig med nyttiga fettsyror som hjälper huden att hålla sig smidig. Dessutom så hjälper du kroppen att hålla en hormonell balans i kroppen om du ger den fettsyror som den kan bygga hormoner med.

Kollagen mitt absoluta favorit-tillskott. Kollagen som utgör huvudingrediensen i hud, hår, leder och brosk. Kroppen producerar detta själv i en jämn takt upp till 25-30 års ålder, då börjar produktionen att avta  och nedbrytningen att börja.

Det är då tillskottet av kollagen kompenserar för förlusten. Det är ett kosttillskott som jag tar året om, och ser till att få i mig varje dag.