Den här rätten är perfekt i sommar till allt grillat.

Den brukar gillas av alla åldrar och passar bra till det mesta.

Kött, fisk eller som ensamrätt.

Så här gör du gratinerat blomkålsmos:

Du behöver ett färskt blomkålshuvud, en burk créme fraiche, riven parmesan, salt och peppar.

Koka buketterna från ett blomkålshuvud (spar stocken till senare) i saltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och krossa blomkålen med en potatis-stomp. Häll på en burk crème fraîche och salta och peppra. Ställ kastrullen på plattan igen och värm på allt. Riv sedan ner rikligt med parmesanost.Smaka av och ev krydda lite till.

Fyll på små ugnsfasta skålar med moset och grädda i ugn i ca 10-15 min så dom får fin färg.

Blomkåls-stocken brukar jag skära i små stavar som jag fräser tillsammans med hackad vitlök i stekpannan. När dom har fått färg häll upp i en skål och toppa med rostade pumpakärnor.

Stavarna är också ett jättegott tillbehör till allt grillat.