Dessa små intensiva röda och knapriga grönsaker är ett riktigt sommartecken tycker jag. Tänker alltid på midsommaren när jag ser dem.

Inte nog med att de är fräscha och härligt krispiga dom är otroligt nyttiga också.

Rädisor är nämligen en stor källa till antocyanin- en typ av flavonoid som har en fantastisk förmåga att skydda vener och och artärer mot att bli stumma och hårda.

De är fyllda med C-vitamin som stärker dina vita blodceller och hjälper ditt immunförsvar att växa sig starkt.

Dessutom så hjälper rädisor till att vårda din hud. Proppfulla av zink, fosfor och B-vitaminer.

Om du har problem med urinvägsinfektioner så kan rädisan lindra symptomen. De är kraftigt antibakteriella , bra på att ta hand om infektioner och skyddar njurarna. Dessutom så är de vätskedrivande och ökar naturligt produktionen av urin.

Rädisor hjälper din lever att hålla sig frisk. De här små godingarna är nämligen avgiftande och rensar blodet på gifter och avfall.

Ja nu är sommaren på gång och rädisorna ligger på alla grönsakshyllor. Skiva dem i sallader, ät dem som de är eller lägg med rädisor på plåten med rotgrönsaker dom är goda ugnsbakade med.

Jag brukar lägga med dem i min lax form. Lägg i det som du har av grönsaker runt laxen och häll över olivolja och krydda. In i ugnen ca 15-20 min på ca 200 grader. Jättegott kan jag lova!

Åsa Waak