Att fixa gröna juicer var och varannan dag kan ha sina utmaningar! Men det är ju verkligen ett superbra sätt att höja sitt näringsintag på. Glöm aldrig bort det!

Men ibland så har man varken tid eller lust! Känner du igen dig? Det är just då plan B kommer in !!

Gröna näringpulver som man kan ha som alternativ när tid och ork tryter!

Jag brukar ha några olika att variera mig med lite olika alternativ.

Vetegräs: Ett fantastiskt pulver proppat med enzymer, vitaminer, mineraler, renande klorofyll och inte minst ett kopparinehållande protein som finns i röda blodkroppar, och har förmågan att hantera och bromsa åldrandeprocessen.

Moringa: Ett näringspulver som innehåller alla essentiella aminosyror och omega oljor, mineraler men framförallt järn. För dom som har svårt att hålla sina järnvärden så är det här ett utmärkt alternativ.

Spirulina: En blågrön mikroalg som anses vara ett av världens mest näringstäta livsmedel. Spirulina innehåller även stora mängder protein, vilket gör det till ett bra komplement om du tränar mycket! Smaken är väl inte den bästa direkt. Jag föredrar att använda mig av kapslar här istället för pulver.

Chlorella: En av mina absoluta favoriter! Den är både extremt näringsrik och gynnar avgiftning och detox från farliga tungmetaller. Chlorella har också visats minska det oxidativa stressen på kroppens celler. Stärker även immunförsvaret och hjälper till med att balansera blodsockret!

Ett bra tips är också att ta just chlorella efter att ha ätit odlad lax. Det hjälper kroppen att göra sig av med ovälkomna miljögifter!

Blanda pulvren i kallt vatten eller lite juice. Och en smart grej är att inte använda sig av samma pulver hela tiden. Variera dig för bästa effekt!

Åsa Waak