Inspirerad av recept i Maria Borelius nya jättebra bok ”Hälsorevolutionen” så har vi i vår familj fått en ny favorit, på ämnet snabblunch eller snabbmiddag om så önskas. I vissa fall även en perfekt frukost. Det är bara att välja vilket som passar bäst!

Jag har gjort om receptet lite från Marias ursprungliga recept, men ungefär så här gör jag:

• Två ägg

• En tärnad tomat

• Finskuren kål av valfri sort

• 1 näve färsk spenat

• En tsk gurkmeja

• En finhackad vitlöksklyfta

salt, peppar och kokosolja.

Smält kokosoljan i pannan. Lägg i gurkmejan och vitlöken och låt det fräsa ihop. Lägg i kålen, den tärnade tomaten och till sist spenaten. Låt det fräsa ihop och peppra på antingen med vanlig peppar eller chilipeppar om du vill ha mer smak!

Häll upp de varma grönsakerna på ett fat. Stek de två äggen i samma panna. Salta och peppra.

Lägg över äggen på grönsakerna och riv en god parmesan över!

Här får du en proteinrik och antiinflammatorisk mättande måltid som håller ditt blodsocker på en stabil nivå och tillför kroppen massor av hjälp till ditt immunförsvar!

Och dessutom är förödande gott!

Smaklig måltid!