I Thailand är det väldigt lätt att vara shopping-nörd vad gäller frukt och grönt.

Finns förstås en del annat att nörda ihop på också, jag lovar!

Här är iallafall shoppingen för just den här dagen:

Broccoli tycker jag är en superbra bas för gröna smoothies. Den förtjänar en guldmedalj vad gäller näringsinnehåll! Jag använder knopparna och bladen på broccolin i smoothies. Stjälken brukar jag strimla fint och fräsa tillsammans med vitlök och ha som tillbehör till middagen.

Potatis finns alltid i vårt kylskåp. Använder ofta sötpotatis i min matlagning. Den är rik på betakaroten som skyddar huden mot solskador. Himla bra när man är långa perioder nära ekvatorn!!

Världen bästa efterrätt!

Våga botanisera och testa nya smaker! Det finns mycket gott och spännande i hyllorna att upptäcka!

Här är en annan favorit bland frukten! Röd pitaya som är fullproppad med nyttiga antioxidanter och omega 3.  Pitayan använder jag ofta i chiapudding. Då mixar jag ihop röd pitaya, kokosmjölk och chiafrön, smaksätt med lite riven kokos! Gudomligt gott!

Provsmakning är alltid bra!

Mangon här är…beroendeframkallande! Smakar himmelskt . Äter den flera gånger om dagen. Drömmer om mango när jag är i Sverige. Ja ni fattar vilken kärlekssaga detta är!!

Bananer finns i en mängd olika sorter och smaker! Jättebra bas att använda i smoothies. Banan innehåller dessutom kalium som sänker blodtrycket och är kärlutvidgande. Dessutom är de rika på pektin. Ett lösligt fiber som hjälper kroppen att reglera blodsockernivåerna.

Väl hemma igen så har jag mixat ihop två olika smoothies.

Den gröna: Spenat-broccoli- avokado och massor av lime.

Den röda: Jordgubbar-banan-mango-spenat och citron.

Båda mixade med isbitar!

Hur bra är det inte att maxa upp intaget av nyttigheter på det här enkla sättet!!

Drink your greens!