Tänk ändå så mycket gott man kan göra av denna knallgula lilla rot! Och tänk så mycket gott den gör för vår kropp!

Jag tycker att det känns  fantastiskt, att det äntligen finns så mycket ny och aktuell forskning, som visar det som används i tusentals år inom asiatisk medicin, verkligen är högeffektivt.

Kurkuminet som ger den gula färgen, är som ett riktigt litet mirakel med sina antiinflammatoriska egenskaper. Jag använder gurkmeja varje dag både i matlagning och som här i en härlig efterrätt.

Jag har mixat ihop:

En bit avokado, en dl fryst mango, en halv skalad apelsin, en halv tsk gurkmeja. Vill du ha lite vuxensmak så krydda med lite kanel och chilli.

Det här mixade jag ihop med den lite tjockare varianten av kokosmjölk. Smakade sen av med lite kokosnektar. Ett alternativ till honung som ger en mjuk smak av kola. Vill du ha det mindre sött smaka av med lite lime istället!

Riven kokos och lite gojibär ger en vacker fond för ögat.