För alla torrisar där ute som tycker sig ha testat allt, aprikoskärnoljan kan vara din räddning! Oljan är ett bra alternativ till den feta mandeloljan och bidrar med massor av fukt och näring till huden. Vi har samlat några områden där aprikoskärneoljan kommer till användning och hur du får störst glädje av den. 

Aprikoskärneolja, utvinns, (som namnet avslöjar) ur den söta aprikosens kärnor och har mycket positiva egenskaper på huden. Den ljusa oljan sjunker ner på djupet och lämnar huden mjuk, återfuktad och smidig, vilket gör den perfekt till torr, mogen och känslig hy.

Fukten från aprikoskärneoljan hjälper till att förebygga fina linjer och andra ålderstecken och kan även eliminera ringar och svullnader under ögonen eftersom att oljan lätt tränger igenom den tunna huden och verkar snabbt. Det är inte ovanligt att man hittar oljan i kosmetika, hudkrämer och tvål just för att den snabbt absorberas utan att efterlämna någon oljig hinna.

Lider du av klåda och irritation, eller hudsjukdomar såsom eksem, psoriasis eller liknande, kan aprikoskärneoljan lugna området. Den bidrar dessutom till att läka sår, brännskador eller andra hudskador vilket gör den till en riktig favorit i badrumsskåpet.

Incinamn: Prunus armeniaca oil

 

Läs mer: 

• 5 sätt att stärka huden med mandelolja.