Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips. Den här veckan har vi träffat Anja Skeppe Grahn för en intervju i artikelserien vi kallar ”Min skönhet”. Anja jobbar som skönhetsredaktör på livsstilsplattformen Styleby, där hon dagligen tipsar och inspirerar. Anja driver också, tillsammans med Camilla Åstrand, Styleby’s beautypodd. Klicka här för att lyssna på den: *Klick*

 

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Från fem minuter till flera timmar. Jag älskar att testa nya grejer och piffa, ibland är det också lite oklart var gränsen går mellan hobby och jobb.

 

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– Att det du äter påverkar huden. Har du problem med huden ska du först se över kosten och inte skrubba bort ”dålig hy” med en massa starka produkter. Sen behöver man inte ruinera sig på så kallade ”Superfoods” – det räcker med att undvika snabba kolhydrater, mejeriprodukter, processade livsmedel och göra tarmarna glada med mycket fibrer och probiotika.

 

När känner du dig som allra snyggast?
– Jag känner mig oftast snygg! Men med nygjord manikyr och pedikyr och ett proffsigt fixat hår förhöjer alltid känslan.

 

Vilka är dina favoritmärken?
– Jag har många! Jag är alltid på jakt och är ständigt otrogen.

 

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
– Generellt är jag väldigt ombytlig och har stort fokus på ekologisk och naturlig hudvård, men en exfolierande produkt från till exempel Elizabeth Arden Pro eller Paulas Choice klarar jag mig inte utan. Det är min hemlighet bakom vacker lyster!

 

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Under Paris Hilton-eran i början av 00-talet hade jag lite för blonderat hår och fuskbrun hy…

 

Vad lägger du fokus på i din make up?
– Basen! Jag gillar primers och är ständigt på jakt efter en ny foundation som matchar min hy nyansmässigt perfekt och håller för mina krav när det kommer till finish (inte för matt och inte för mycket lyster heller) och hållbarhet.

 

Vad är skönhetslyx för dig?
– En vanlig, svensk massage. Gör jag en ansiktsbehandling eller någon ny typ av kroppsbehandling kan jag inte låta bli att jobba samtidigt ­– fråga hundra saker, ta bilder och göra anteckningar. Men en vanlig massage är nästan alltid bara avkoppling, och samtidigt välgörande skönhetsmässigt.

 

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Åh, jag har väldigt svårt att bara säga en. Alla som postar i Beauty and Bullshit-gruppen på Facebook. Japanska och sydkoreanska kvinnor och deras hudvårdsrutiner. Kvinnor som gör som gör business av beauty och samtidigt skappar något innovativ och nytt, till exempel Emily Weiss som startade Intothegloss och Glossier.

 

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Gå och få håret fönat av ett proffs. Ta ett glas vin (bara ett).

 

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Jag tror definitivt det finns ett samband mellan ”dålig hy” socker och mejeriprodukter. Jag försöker att inte äta sånt som får mitt blodsocker att rusa, men även att inte stressa och sova bra tror jag är avgörande för att hålla nere inflammation och därmed ha fin hy.

Däremot tror jag inte på att trycka i sig en massa kosttillskott, det finns väldigt få studier som visar på positiva effekter och vitaminer i höga doser kan istället vara farligt och skapa obalans. Däremot är det omöjligt att överdosera vitaminer genom mat. Jag tar endast d-vitamin under vinterhalvåret, Omega 3 kapslar om jag inte äter fet fisk på ett tag och jordbaserad probiotika. Ibland Zink och Magnesium innan jag går och lägger mig.

 

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Absolut! Det har alltid varit viktigt för mig, men framförallt sedan min dotter föddes för fem år sedan. Jag litar på kontrollerna av produkter som finns i Sverige (och EU), men jag vill leva så miljövänligt som möjligt och då gäller det att göra mer aktiva val. Jag är speciellt noga med att hår- och kroppsprodukter ska vara naturliga och ekologiska eftersom det går åt mycket mer. Min favoritgrej är ekologisk, kallpressad kokosolja som jag har överallt!

 

Du kan följa Anja på Instagram här: @anjaskeppegrahn

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>