Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks. Den här veckan har vi träffat snygga Alexia Kafkaletos! Hon bloggar om sitt liv – klick här – som småbarnsmamma till två, om skönhet, mode och inredning. För många är hon också en ständig inspirationskälla på Instagram!

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Ett bra läppcerat och solskydd. Jag tål inte när mina läppar blir torra, så jag har alltid cerat eller läppolja med mig. Solskydd använder jag året runt i mitt ansikte, och undviker alltid direkt solljus.

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Det beror lite på vad jag ska göra. Ska jag piffa till mig lite extra tar det ungefär 20 minuter, annars smörjer jag bara in mig och tar mineralpuder.

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– Jag har ögonpads i kylen som hjälper mot svullna ögon. Ibland om jag ska iväg på någonting viktigt tidigt på morgonen lägger jag på dem (de stannar när du trycker fast dem) så äter jag frukost och tar av dem efter 20-30 min, då är svullnaden helt borta.

När känner du dig som allra snyggast?
– När jag känner mig utvilad. Vilket tyvärr inte sker så ofta med två små barn. Men när man får till de där härliga osörda nätterna faller glowet på plats 😉

Vilka är dina favoritmärken?
– Youngblood, Maria Åkerberg, NeoStrata

dermanord-kat1

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
Mandelolja. Jag använder det till allt. Jag tar ett par droppar och blandar med nattkrämen. Droppar på en bomullspad och tar bort ögon make-up, smörjer in kroppen och tar lite extra på torra fläckar. Underbart på alla sätt! 

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– När jag som 15-åring noppade bort mina fantastiska ögonbryn jag en gång hade. De växte aldrig tillbaka igen tyvärr.

Vad lägger du fokus på i din make up?
– Ögonbrynen.

Vad är skönhetslyx för dig?
– Att få ligga ensam i badet med en fuktmask och mina kylande ögonpads.

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Gisele Bündchen – hela hon är så naturligt vacker på alla sätt och har alltid ett glow I ansiktet.

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Vara glad, ha en härlig utstrålning och våga bära färg.

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Det går hand i hand. Det vi ser på utsidan byggs upp från insidan. Jag försöker äta och dricka så bra jag kan för att min kropp ska må bra och hålla länge.

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Det har blivit väldigt viktigt. För några år sen brydde jag mig inte, för jag hade ingen kunskap om ämnet. Men när jag med åren har blivit mer insatt försöker jag välja naturliga produkter i den mån det går.

Följ Alexia på Instagram här: @alexiiak