Alepeos aleppotvål från Tunisien har äntligen landat i vår shop! Har du koll på den fina aleppotvålen? Aleppotvålen utvecklades ursprungligen i Aleppo som var en fästningsstad i Syrien. På 1100-talet tog korsriddarna med sig tvål från Aleppo till Marseille, vilket gjorde att tvålen spreds runt om Europa.

Idag tillverkas denna tvål efter samma traditionella metoder i Tunisien och mognas i 8-12 månader innan tvålen är färdig för att köpas. Ren olivolja hälls ned i stora traditionella kärl med vatten och soda för att sedan ombilda oljan långsamt i den klassiska förtvålningsprocessen. Efter upphettning till 200 grader och flera filtreringar tillsätts rätt mängd lagerbärsrolja som utvinns från lagerbären och tvålblocken får stelna och kallna, därefter torkas tvålblocken i 8-12 månader.

Aleppo tvålen är en mycket vårdande tvål med hög kvalité som passar en torr och känslig hud. Tvålen kan användas på flera olika sätt på hela kroppen: använd tvålen som kropp- och ansiktstvål, som schampo, raktvål eller som hårvax. Lagerbärsoljans antiseptiska, återfettande och milda egenskaper gör tvålen utmärkt att använda som intimtvål. Passar även fint att använda som babytvål och dessutom hjälper tvålen att ta bort fettfläckar på kläder!

Tvålarna kommer i olika procenthalter av lagerbärsolja: 4%, 12%, 20% och 30%. 12% lagerbärsolja passar speciellt en tonårshud!

Klicka här för att komma till hela Alepeos sortiment av aleppotvålar! >>>