Beauty är det nya fashion skrev DN i december och på samma sätt som modebranschen drivs av nyheter, sprutar också skönhetsbranschen ur sig nya trender och produkter. Vi i Sverige spenderar också allt mer pengar på hudvård och smink – mest av alla i EU. Här listar vi några av skönhetstrenderna som spås bli dominera under 2018: 

trendiga ögonbryn

1. Fokus: kreativa ögonbryn 

Redan 2017 spenderade vi mer tid och pengar på våra ögonbryn och här har det lanserats nya borstar, vaxer och färger. Och även olika behandlingar på salong för att fixa den perfekta formen och färgen. 2018 spås ögonbrynen ta ännu mer plats. Säg hej till glittriga, vågiga och färgade bryn!

hudvård som skyddar mot miljö

2. Hudvård som skyddar mot miljön 

Vi har redan sett hudvårdsprodukter om är anti-pollution och som ger ett skydd mot skadliga mikropartiklar från avgaser och andra föroreningar i luften. Nu kommer även hudvården som skyddar oss mot det blå ljuset från våra mobiler, skärmar och datorer. Kunskapen om kopplingen mellan skadlig miljö och inflammatoriska tillstånd i huden ökar. C-vitamin är en särskilt bra ingrediens som ger skydd mot fria radikaler.

guldsmink

3. 100 nyanser av guld 

När Rihanna lanserade sitt eget makeupmärke Fenty Beauty lanserade hon över 40 olika nyanser av foundations och omfamnade betydligt fler hudtoner än vad vanliga sminkmärken brukar göra. Mångfald kommer att öka inom makeup under 2018 – och även guld, skimmer och metallic. Tack för det, Rihanna!

kosttillskott huden

4. Inre hudvård

Collagen, Omega-oljor, zink, probiotika, vitaminer – allt fler förstår kopplingen mellan det man tar på insidan för ett bra resultat på utsidan. Och klassiska skönhetsmärken kommer snart med ytterligare kosttillskott som man med fördel kan para ihop med effektiva hudvårdsprodukter. Samtidigt ökar kunskapen om näringsrik kost och hur den påverkar tex vår tarmflora – som i sin tur ger bättre hud.

oljerengöring ansikte

5. Ansiktsrengöring med olja 

Inom den ekologiska skönhetsvärlden har rengöringsoljor använts länge, men nu verkar resten av skönhetsindustrin också ha vaknat upp för fördelarna. Flera trendspanare spår att vi kommer att få se allt fler rengöringsoljor i skönhetsbutikerna under året som kommer. Varmt välkommen!

jaderoller dermaroller

6. Det ska rollas i ansiktet 

Demaroller, jaderoller och dryrollers – tidigare gick man på salong och fick behandling med dessa ansiktsverktyg som ska förnya huden. Men man spår nu att marknaden kommer att explodera med nya rollers, rengöringsborstar och andra hudverktyg för hemmabruk.

lip tint

7. Lip tints

Om 2017 var året för matta läppstift så kommer 2018 bli året då vi eftersträvar en mer genomskinlig look med naturlig lyster för våra läppar. Allt med fokus på den egna naturliga läppfärgen. Gissningsvis kommer också det klassiska läppstiftet med naturlig mjukhet och glans att återkomma i modebilden. (Man kan också välja att strunta i det och göra precis som man själv vill!)

 

avkoppling

8. Avkoppling är också skönhetsvård 

Allt som stressar ned oss, som hjälper oss att sova, som ger oss avkoppling från mobilen, och som kan ge oss sinnlig njutning är bra för huden. Och för själen. En stor wellnestrend är att ta en paus från uppkopplingen, njuta av egentid, tappa upp ett bad eller att unna sig eteriska oljor som hjälper oss att slappna av och påverkar våra sinnen. Och till det lite ashwagandha!